07 Mei 2010

LU PAHAM TAK??

beberapa minggu lepas gua balik kampung dengan kadar EMERGENCY..disebabkan ada kematian di kampung gua..

semua gua tak berapa nak sempat maklumkan..cuma ada jugaklah gua sempat sms boss gua bagitau yang gua ada EMERGENCY..yelah,kang kelam kabut plak orang tua tu staff ilang tetiba..

pas dah settle segala urusan kat kampung,minggu depannya gua masuk opis..gua bagi satu surat application utk leave yang gua dah amek..

yang jaga admin tempat keja gua adalah amoi kembar..dua orang..

gua penuh yakin rasa dah bila gua serah borang application kat amoi ni..



AMOI : u mau apply leave?

GUA : yup..apply untuk hari Jumaat lepas..emergency leave

AMOI : haiyaaaa...sudah cuti baru mau apply ka??apa macam ni?lain kali,kalo mau leave,kena apply dulu..dah lulus baru boleh amek itu leave..

GUA : itu EMERGENCY leave..

AMOI : i know..patut u kena bagitau dulu maaa...

GUA : which part of the word EMERGENCY that u dont understand??



cilakak punya iso..mau susahkan idup gua pon tak beragak..

2 ulasan:

Nurulhana Bunga Nordin berkata...

rules been made for us to brake it.. :P

fndrocka berkata...

macho gile ayat