04 Oktober 2010

R.O.K.E.R....ROCKERS..


harini,memang gua rasa macam gua dibayar untuk enjoy plak kat opis ni..pagi je buat keja sket..lepas lunch hour,gua tinggal sorang..

member gua sorang arini pegi meeting..
sorang lagi harini cuma half day..
sorang lagi ntah mana pegi hilang..
sorang lagi still cuti pegi honeymoon..

tinggal gua sorang2 terkulat2 depan kompiter..nak cabut,kang takde sape nak tolong bagi tembak gua punya kad..terpaksalah gua stay..kalo ada bebudak praktical ke,bleh jugak soh dia tembakkan kad gua..gua plak pegilah MPAJ ke..MBPJ ke..mana2 jelah..

gua pon dengan selamba, bleh pegi layan cite ROCK..cite mamat khalid..baru sempoi..

dah rasa macam gua plak jadik bos..seronok jugak rupanya..



gua syak ilmu tabligh bos gua tinggi kot..ntah apa mimpi dia,tetiba je dia sampai opis kat sini..last dia sampai sini adalah masa sebelum dia pegi naik umrah aritu..hati dah cerah gamaknya..

sampai2 je dia nampak yang ada cuma gua sorang,eloklah sangat dia sekolahkan gua..

pasal gejala sosial..pasal ada bini kena tikam kekasih suami..ada kes buang2 anak..ada kes pergaulan bebas..ada kes melayu tak macam melayu..ada kes melayu buli melayu..

gua layankan je dalam kepala pikir lama lagi ke bos gua ni nak stay?gua tak abes lagi ni layan movie..dok minimize je..

then tetiba bleh plak bos gua bagi soalan maut..


BOS GUA : bangsa kita sekarang ni dah rosak..kemusnahan..pergaulan bebas..sumbang mahram..maksiat..itu ini..mat rempit..bangsa kita dah jahanam..awak tau apa sebenarnya yang boleh merosakkan bangsa kita?

GUA : tau bos..

BOS GUA : apa dia?

GUA : pertama, tidak menepati masa..dan kedua, rasuah..itu dua jek bos..

BOS GUA : hmmm..banyak lagi..tapi,mana awak baca yang dua ni jadi perosak bangsa kita?



lu rasa agak patut ke kalo gua kata fakta yang gua dapat tu dari filem ni?agak dia marah ke tak?

3 ulasan:

Suehaily Mohd Jiwa berkata...

boleh je.boss sekarang semua sempoi2,,,
tah2 dia pun layan rock ape,,KAHKAHKAH

iman berkata...

dia terima jek segala jwpn hang tanpa ragu..ajak la dia tgk movie skali kalo dia rasa ragu..ahah

salamat berkata...

Har...Har...Har...

2 ja masalah melayu...