06 Mei 2011

FAIR PLAY AND PLAY FAIR

Esok, gua dan komrad sokernet akan bertarung dalam permainan bola sepak padang menentang bebudak frinjan..gua?gua selsema..so rasanya main dengan prestasi minimum..lagipun bila gua bagi alasan gua takde kasut bola,ramai tarik muka semacam..

demi tidak menghampakan komrad2 gua,gua akur dan amek kasut bola gua yang dah naik bersawang..ntah kaki gua muat lagi ke tak,gua pon tak pasti,

dengar khabor,ni perlawanan antara dropout yang gagal mewakili sekolah dulu..jadi mungkin akan menghiburkan..
walaupon sekadar perlawanan persahabatan,gua, komrad sokernet dan juga frinjan semuanya menganggap ini perlawanan penting..peluang untuk mewakili sekolah maybe dah lepas,tetapi kami masih ada sisa maruah untuk diperjuangkan..kah kah kah..

kami sepakat akan mengamalkan permainan yang bertaraf FAIR PLAY selagi mana referee mengamalkan sikap PLAY FAIR..apa kejadah fair ni gua pon tak pasti sangat..

gua cakap dengan sorang komrad sokernet,nak cari referee untuk match tu nanti..kaji personaliti dia amacam,pak lebai ke,kaki kuda ke,jenis family man ke,atau jenis lupa anak bini kat umah blom sarapan..bukan apa,bila dah kenal cara dia,senang nak mintak belas simpati dia atas padang nanti..



GUA : wei,kita bagi rasuah sket kat ref tu nanti amacam?bagi dia kentaki ke..apa ke..untung2 dia bagi sokernet kita menang..ni maruah ni wei..

COSTA : lu jangan memain,dibuatnya referee tu jenis baik baik,tak amek rasuah..tak ke naya kita nanti?kang dia amek tindakan ke hape..mampos wooo...

GUA : kalo dia jenis ok,kita rasuah ar dia..soh dia bagi sokernet menang..kalo dia jenis tak makan rasuah,lepas rasuah tu,kita cakaplah kita budak frinjan..so kalo dia nak amek tindakan,frinjan yang kena..




ya,gua genius..
ini yang gua panggil WIN,WIN SITUATION..

3 ulasan:

Bunga Binti Nordin berkata...

;)

hellghast berkata...

ok gua payung komen satu! hahaha!!!

Fahmi Nazar berkata...

Mari la kita bersukan bak kata ArseneGopal, perlawanan persahabatan class A.
Ko set padang or aku set padang..
Stadium matshusita memadai ke?