16 Disember 2008

MASKARA KEDUA BELAS..

minggu lepas gua isi masa lapang gua dengan ke MASKARA EDISI KE 12..gua tak ingat ni maskara ke berapa untuk gua..


maybe 3,maybe 4..
entah..yang gua ingat,gua takpenah sampai ke MASKARA tanpa sesat..
ini MASKARA paling hebat pada gua..

bermula dari persembahan dari IRWANDY..


IRWANDY
gua suka masa mamat ni nyanyi..but bila dia nyanyi I"M YOURS,maybe gua macam tak berapa kacip..but yang lagu sblm tu,gua dok lopong juga dengar..


TEMBAKAU
(bukan untuk dihisap)kemunculan kartunis tembakau membaca dua sajak yang ditulis oleh AZZAM SUPARDI buat gua lopong juga..sajak dari dua dunia berbeza katanya..
maybe dia mau sampaikan sesuatu tentang ke"rojak"an dalam sistem pendidikan yang buat anak dia pening pasal bahasa melayu,bahasa malaysia,dan bahasa inggeris..


LUTFI ISHAK
rekrut masa MPR katanya..gua sempat dengar dia baca naskhah dari MASUK BARISAN kejap je..cuma sempat gua dengar dia cakap pasal MANTAN.pasal gua pegi toilet masa tu.hahahahah....so tak adil gua menilai pasal gua tak tengok sampai abes..


REEZ
gua tak tengok sgt mamat ni nyanyi..but kawan gua kata dia nyanyi lagu buat sendiri.suaranya bleh tahan juga..(gua tak tengok,but gua tak pekak)bleh tahan juga lagu tu gua rasa..


RAFIX
dia main gitar n bawak lagu pachelbel canon rock rasanya..mau tunjuk skill dia goreng..hahahaha..ok juga dia goreng gitar tu..n satu lagu lg gua tak ingat..alahai..memori rendah beb..


VOVIN
dia punya session amat sempoi..gua rasa relaks je..dia buat gua rasa mau amek satu session jugak nanti ar..n dia juga ada pembantu yang sempoi untuk session dia..tok rimau,naga,dan madulebah kalo gua tak salah jadi pelakon untuk sesi vovin..
alahai..
hahahhahaaaa.....


AZZAM SUPPARDI
mamat ni rekrut terbaru soljah..dan ini rasanya maskara pertama azzam sebagai ahli sindiket soljah..beb,gua suka blog lu..n malam tu lu sempoi juga beb..lu punya penulisan ending dia buat gua terlopong..
sungguh tak disangka..


MAT JAN
sape tak kenal mamat ni kan?gila wa cakap lu..sampai hampir 30 minit mamat ni dok layan sorang..
dia kata,penerbit tak kata apa pon..
hahahahha...dan malam tu gua dapat ilmu banyak dari mat jan..
terima kasih mat jan..


AJAMI HASHIM sebagai pengacara..
hmmm..masa memula gua pasan beb tangan dia gigil,kertas dia pegang pon ggigl wa cakap lu..
tapi tu memula je..pastu dah tak gigil..tak berapa kacip,but ni kan first time dia..
maybe pasni nanti dia akan lagi ok kot..


gua selaku seorang BALAK MALAYA berbangga sampai ke MASKARA 12..
MASKARA paling hebat,paling best,paling sempoi..

pasal apa?

pasal gua dapat hadiah 2 beg HISTERIA dari tayangan unggul..
pasal tu ar ni MASKARA paling best..
dengan beg tu gua dapat bawak hampir 40 buku dari MASKARA..
masuk je keta,gua rasa macam baru balik dari LIBRARY..




gua dapat ni je dari MASKARA malam tu..

2 unit beg HISTERIA ditaja oleh TAYANGAN UNGGUL..

hampir 40 naskhah buku..

dan beberapa vcd..

dan senyuman di bibir,ilmu baru..dan beberapa kenalan baru..

TERIMA KASIH kepada tok rimau dan bang naga..

dengan bantuan tok rimau,gua sampai ke MASKARA(gua sesat)

dengan bantuan bang naga,gua dapat pulang dari MASKARA(gua sesat..lagi)

6 ulasan:

pandagumuk. berkata...

hampeh..padan la tiqah kate da banyak da buku orang lain amik.rupanya bukan orang lain.satu orang je.

A t i Q a h berkata...

lu dengan buku secondhand memang tak dapat dipisahkan. ini pulak buku free. hahah.

sian munh dapat sikit je buku. huhu.

cik puan daun berkata...

lu mmg orang paling bertuah malam tu.. eheehhee.. :)

Princess Liyana berkata...

Hehehe.dasyat.nk pergi dgn balikpun sesatke?lu memangla btuah.da lu tls nama lu ckit punya byk kt lucky draw 2.haha

DeeN berkata...

Haha .. kan gua dah cakap dude, lu bakal pemes nanti. Pecayalahhhh...
Err...jgn lu histeria cukup ler. ;]

saudagar gaRAM.. berkata...

pandagumuk..
betul..memang dah banyak orang lain amek..
gua datang lewat,tak dapat amek banyak..
kesian gua..

atiqah..
yang kena bayar pon org sanggup beli,apatah lagi yg FREE..

daun..
tak cukup bertuah lagi tu..
orang kata good thing come in THREE..
and so does bad things..

princess..
gua tak terlibat dgn lucky draw..
kalo masuk lucky draw,lagi banyak gua dapat kot..
hahaha..

deen..
tak pemes pon..
runcit runcit je..
org zimbabwe tak kenal pon sape saudagar garam..
jadi tak pemeslah gua..