10 Ogos 2010

SABTU LEPAS...APA YANG GUA INGAT..

PETANG

TEATER HEGEMONI :

Play 1
Aloy Paradoks n Amelia Aziz..
"Aku hanya gantikan tempat malaikat bagi orang2 yang malaikat pun dah muak dengan mereka" -Aloy-

"Lelaki yang bodoh mengambil masa yang terlalu lama untuk memulakan sesuatu"
-Amelia Aziz-

Play 2
Rayza Mukmin n Fadzleena Hishamuddin..
"You pun tak tahan?yang tu malam sket nantilah.."
-Rayza Mukmin-

"Apa yang kau tahu pasal cinta?kau ada awek?kau penah bercinta?-Shyrudin
Tak..-Nik Adam Ahmad"

Play 3 (BLACKOUT)
Nik Adam Ahmad n Shyrudin..



MALAM

MASKARA SHORTIES :

Mr n Mr ...
yang ni tak tau kenapa,gua tak dapat nak ingat.maybe sibuk dok cari tempat duduk..

Hantu Silap Mata
"Perempuan sukakan lelaki yang ROMANTIK"
"I Suka yang pakai baju hitam.."

Low Budget Love
"Dont say u r hungry when u r not..
Dont say u r angry when u r not..
Dont say u r ok when u r not..
AND
Dont say u r lonely when im still alive..

Lawan
"Abe, nak burger be?"

"Bang, W tu apa bang?"


6 Lorong
"Semua orang datang nak tengok bunga api..diorang tak tau ke,kos nak bakar bunga api tu,sama dengan kos buat highway tu 6 tahun lepas.."

The Color of Idea
Still picture..gila penat gua rasa nak buat ni hah..untuk 3 minute punya show ntah berapa shot dah dia amek..gila letih kalo gua..

Petra Bond
"Bond,we have no time for shortcut,not on this one..Mr White will be waiting for u there"

Fighting Fit
"Come onlah,make up your mind..u want it or not?"
"Its my F**king hand,OK?"

Kiamu
"Tangan letak ke depan,kaki 45 darjah..alah,cam naik motor..tapi EX5 lah..kalo RXZ atau TZM tak boleh.."

Pemandu Pelencong
"Kat sini,Hang Tuah,u know, Warrior..he met with Tunku Abdul Rahman.Parameswara he got a dog,n Tunku Abdul Rahman ada kancil..then itu kancil and anjing gaduh..gaduh punya gaduh..camne ntah tiba2 diorang bukaklah negeri kat sini..diorang bagilah nama Melaka"
-JIMBO-

Sroq
"Masak kari,masak lemak,masak kicap,masak asam pedas"

Ala Folie
filem ni ada Rafaat Hamzah sebagai pelakon..tak kenal?cari youtube pulau melebih..atau mak,saya nak pegi disko..

Sepi Seorang Abdillah
Sisi lain makhluk rockstar pipiyapong..mamat bercakap guna keyboard..paling banyak dia cakap kat gua dulu dengan ayat..
"lu duduk Shah Alam belah ulu mana sampai takde saiber cafe?"

TMO Karipap Karipap Cinta
Gambit jatuh motor..

Hantu Mak Limah Balik Kampung
"Hai Mak Limah,tak tengok Akedemi Pantasia keee??"-Hussin-
"Cer Cite..cer citee..cer cite..."

Sunrise
Buat gua rasa nak balik JB jumpa mak gua plak..

Hanyut
perghhhh....dah macam hasil kerja hollywood buat cite Braveheart atau Robinhood dah..feel dia gila babi..

Mamat
Ajami interview Mamat Khalid..

Forest Spirit
Mata gua tak lekang dari tengok satu bahagian je filem ni..fuuuuuu...leleh jugak air liur.

My Father And His Selluloid
lagenda wayang pacak dalam estet..

Ikan Langka
Syahdu..sampai cite ni..tersentuh jugak gua..

Nasi Lemak Yang Marbeles
dah dapat nasi lemak marbeles,maunya tak leleh je jadi tukang jual..ye dak?

Fringetown
Kerja seorang bounty hunter yang menagguk di air keruh..

Penumpang
tiada dialog..just pandangan ke dalam seorang pemandu teksi menghantar anaknya(gua syak)pulang ke rumah..

Badut
Simbolik dunia yang hanya menyaksikan kekejaman Israel tanpa berbuat apa apa..

Untitle
gua short term memory lost..cite ni yang mana ek?

Perta.M.A
Kisah cinta pertama zaman sekolah..cinta monyet kata mereka..

Penny
Sekali lagi gua ilang ingatan..

Sujud
Subuh tadi lu dah solat?

Babi Itu Khinzir
"Kau babi..Hina..Khinzir mulia sket dari babi.."

TMO Hanyut
Yang ni buat gua rasa memang macam tengok cite epik melayu..dah macam standard Braveheart dengan Robin hood


kata mereka..

7 ulasan:

meor-name-depan-ku berkata...

Majalah free?

khaizarien berkata...

best! sy pun ade di sana....

Bro Framestone berkata...

la mu pun ade kat sane ek.....

aloy_paradoks berkata...

terima kasih banyak...

saudagar gaRAM.. berkata...

meor:
yaaa..majalah free..
slanga,milik siapa?

khai:
tak bgtau pun..

framestone.:
adaaaa...gua dari pkl 3 dah ada

aloy:
bila ada lagi,roger gua..

Bunga Binti Nordin berkata...

nak la ikut

Bunga Binti Nordin berkata...

nak la ikut