07 September 2010

SOME THING BETTER LEFT UNSAID..

beberapa hari lepas, gua berkesempatan berbuka dengan member zaman sekolah gua..lama dah tak jumpa,macam macam dah berubah..

yang dulu cun , sekarang jadik ok..
yang dulu ok , sekarang dah jadi JUE AZIZ..
yang dulu skema , sekarang dah jadi FAIZAL HUSSIEN..
yang dulu pendiam , sekarang dah jadi MEET UNCLE HUSSEIN..

gila gila perubahan mamat dan minah skolah gua..

ada yang datang sorang..ada yang datang berdua..ada yang datang berdua tiga..dan ada juga yang datang berbadan dua..

bak kata omputih, time change everything..
bila dah jumpa camni,gua saje jelah tanya minah2 skolah gua..



GUA : lu ingat mamat tu?

MINAH : hishhh...ada plak tak ingat..mamat tu ketua pustakawan tu..baikkkk je dia tau.kan?pandai dia tu kan?suka membaca..

GUA : yang tu plak?

MINAH : hmmmm...tu yang ketua pengawas dulu tu kan?baik dia dengan cikgu..tiap minggu dia naik kat stage masa perhimpunan..

GUA : haaaa....kalo yang tu plak?

MINAH : haaa...yang tu i ingat..dia yang dok buat mural semua satu sekolah tu..banyak sumbangan dia kat skolah kita dulu tau..ingat tak?


ok kot kalo gua tanya..

GUA : hmmmm...lu ingat kat gua tak?

MINAH : hmmm....errr...hmmm...yang mana ek u ni? kelas mana ek?



sedih gua beb...dah rasa macam kewujudan gua kat sekolah haram tak dihirau..




MINAH DUA : ehhh...i ingat kat u.takkanlah i lupa plak..

GUA : ya ke???

MINAH DUA : u ni yang kena pateri kat bibir tu kan? kan kan kan?



yang gua mau diorang lupa,yang itu yang diorang ingat..tak ke naya tu??

5 ulasan:

meor-name-depan-ku berkata...

Tak sakit ke bibir?

Yazid Husain berkata...

ooo. biasalah

sastraboy berkata...

cmane bibir bole kena pateri lak?

Suehaily Mohd Jiwa berkata...

gila kental bibir kena pateri!jadi justin bibir terus.haha

alifabrar berkata...

ahahahahaha!!!!