31 Julai 2011

GUA ADALAH MAKHLUK OPTIMIS

kerjaya gua selaku seorang makhluk yang optimis adakalanya memang susah macam cilake..tapi,oleh kerana gua optimis, gua mampu.

kerja 8 jam sehari dok hadap drawing sampai nak muntah bukanlah syok sangat..tapi memandangkan gua jenis yang suka makan nasi dan tak reti makan pasir,gua buatlah jugak..kalaulah gua jenis makan batu pon dah boleh hidup,memang gua tak datang keja dah..walau gua lebih cenderung buat keja jenis curi tulang dari keja sebenar..

dah seharian tension keja, tepat gua dengar bunyi loceng kat opis gua ,memang dengan pantas gua melompat capai kad dan terus berambus balik rumah..ingat konon nak berehat dengan tengok telatah anak anak gua main kejar2 dalam rumah.tengok bini lipat kain..time tu ar seronok dia pergi lain macam..

cuma masalahnya gua blom ada bini..mahupun anak..tengok,betapa gua punya optimis..

jadi rutin gua bila balik rumah tak lain adalah makan,tido, layan movie..tapi hari tu gua punya mood nak bergembira kat rumah jadi kacau bila tepat azan maghrib berkumandang,ada satu bunyi lain dah ganggu gua punya telinga..


bising dia lain macam mamat buat fogging ni..kalo dah tiap2 hari buat fogging,gua syak nyamuk yang ada sini pon semua dah jadi imun dah dengan asap tebal ni..gua syak nyamuk ni dah evolve terus.

ada sorang member gua tanya


MEMBER  :  diorang buat fogging tiap hari ni takde ke penah jadi kes orang keracunan makanan ke,kes orang semput tak dapat napas ke, apa ke ek?

GUA  :  entahlah..gua tak tau plak.tapi kalo ada pon,at least tugas diorang bunuh nyamuk tu kira berjaya jugaklah..

MEMBER  :  apa pasal pulak?

GUA  :  kalo kot ada yang "jalan" pasal sesak napas asap fogging ni ke,atau pasal keracunan makanan ke,semua ke..tak kiralah apa pun,nanti nyamuk tu mampos jugak.

MEMBER  :  tak paham gua..

GUA  :  kalo dah lu mampos,gua mampos,orang flat ni semua mampos, semua mampos pasal sesak napas,confirm tak lama pastu nyamuk tu pon mampus mati kebulur..



pehhh..gua punya optimis sampai tahap baru..

3 ulasan:

Pocket berkata...

ok itu memang kadar optimisma yang terlalu tinggi, nyamuk masih buleh pulun tikus n ayam lah kawan..

about the masak lemak..
izin kan pocket guna lawak tu dalam lawak harian ngan kengkawan.. heheheh
memang lawak beb:D

Bunga Binti Nordin berkata...

lipat kain, basuh kain, sidai kain..

bofoyengfeng berkata...

bijak..hehe