17 Mei 2009

SA atau SATU?

kalo dah siap ada orang msg suruh gua update blog,nampak sesangat dah lama gua tak update..
kan?

tapi tak taulah kalo ada sangat orang yang baca..


tapi update tetap update..



perlu..
mesti..


so,gua updatelah..

tadi petang gua sempat hantar selai dua baju gua ke dobi..oklah..berhelai helai.dahlah dengan takde plastik..gua bungkus dengan kain pelikat je semua.

sekali pandang dah macam orang pakistan jual kain..cara bungkusan kain tu dibawa maksud gua..muka gua haram tak pakistan pon..

selepas gua dan tauke dobi buat persetujuan,kain bungkusan tu gua letak atas kertas penimbang..ntah berapa kati dia kira,ntah camne dia kira..gua anggap dia tak tipu sudahhh....




then amah kedai dobi tu tanya,nak bayar camne?

yang dia maksudkan nak bayar sekarang atau nak bayar masa dah siap nanti..

gua plak dengan selamba pasal masa tu kepala tengah berat kot.gua jawab..CASH..
siot btol..mana ada orang dobi bayar check atau kredit card kan?cam hape plak kang dia ingat..



then gua plak tanya dia..



GUA : ni bila bleh siap ni ya kak?

AMAH : ohhh...ni semalam bleh siap punya..

GUA : haaaa?bila?semalam?

AMAH : ha'ah..semalam siap..

GUA : saya amek terus la ni sekarang..dah siap kan?dah bleh amek kan?

AMAH : dibawa ke belakang aja belom..apa lagi dicuci..siap apaan?

GUA : laaaa..tadi kata semalam siap..

AMAH : owwwhhh..maksud saya itu satu malam siap..bukan semalam kemaren..nggak mungkinlah semalam kemaren udah siap..hantarnya juga hari ini kok..

GUA : haaaa..ada bezanya satu malam dengan semalam kak..naya sungguh..

9 ulasan:

mira zin berkata...

semalam.hahaha~

paiseh berkata...

sa-malam.
lebih proper.

Dark Ray berkata...

satu pagi tak boleh??

Tok Rimau berkata...

sila hantar alamat penuh anda, agar Tok boleh kirim poskad kemenangan. Gunakan subjek: LIFE IS HELL dan hantar ke tokrimau(at)gmail(dot)com.

Bunga Binti Nordin berkata...

hey monyet :
u dgn akak indon tu sama jerk..

DeeN berkata...

Salam,
Gua tau muka lu tak macam Pakistan. Jangan bimbang. Hehehehee...!
Itu amah dari seberang masakan dapat paham, percuma saja. Keskeskes!!

nuyuljana berkata...

part angkut mcm org pakistan aku xtahan.

ha ha ha.

aku rasa minah indon tu maksudkan se-malam kot.

:)

saudagar gaRAM.. berkata...

mira:
ya..semalam..atau sa-malam.

paiseh:
hahahahha..sa-malam brader.
satu malam..

dark ray:
pagi?sape nak cuci?

tokrimau:
dah sampai..thanks.
ada contest lg tak?
hahahahaaa...

bunga:
tak sama..i lagi kacak..
hahahahaaaa...

deen:
mana ada percuma..kena bayar rm4 tau..
hahahahaaaa...

nuruljana:
lu paham ya?
errr..lu dari seberang?
hahahhaaaa..

kamar hati berkata...

kena menuntut bahasa klau begini ni...