12 September 2009

BAZAR PUKUL 7.00

Paling best masa zaman RAMADAN ni,selain dari kelahiran gua,ada satu lagi benda yang best kadang kadang..bazar RAMADAN..

kalo masa bulan lain,bukan main payah nak jumpa ROTI JOHN..
kalo masa bulan RAMADAN,selang 3 gerai je dah ada ROTI JOHN..

gua seorang yang mengamalkan dasar EKONOMI..
bila permintaan TINGGI, dan barangan TERHAD, harga akan melambung NAIK..
bila permintaan RENDAH, dan barangan BANYAK, harga akan JATUH..
setelah melakukan beberapa KAJIAN,gua mengamalkan pergi ke BAZAR RAMADAN selepas pukul 7 malam..

masa tu semua dah pikir nak bungkus bagi balik je..

yang biasa jual air, 2 bungkus 3 ringgit..
time gua datang, jadi sebungkus seringgit (dan percuma satu bungkus lagi)
yang biasa jual kuih 5 biji dua ringgit..
time gua datang, jadi 8 biji dua ringgit pon penah..
yang jual nasi satu bungkus kekadang 4 ringgit..
time gua datang,dah jadi kekadang jadi tiga ringgit..

semua HARGA RUNTUH..
tapi gua tertunggu juga diorang bagi HARGA RUNTUH untuk ROTI JOHN..
macam payah je..


TAPI,
walau ada banyak yang gua GEMAR datang ke BAZAR lewat camni,ada satu yang gua cukup TAK GEMAR..
malah GUA BENCI..

bila ada
MAMAT TAKDE SIVIK BUAT BAZAR RAMADAN MACAM MEKDI..
BUAT DRIVE THRU KAT BAZAR RAMADAN NAIK MOTOR..

nak kata uzur sangat,umur lebih kurang gua..sket punya ceria.plastik penuh kiri dan kanan..bukan main hebat nampak beli..gaya macam puasa dah 2 hari straight..

marah sungguh gua..



ps:
gua syak mamat tu tak bleh turun motor..3 langkah dia tinggalkan motor maybe dia akan diserang sakit jantung dan mati di tempat kejadian..

5 ulasan:

hans berkata...

hahaha
roti john senang jer dapat dkt melaka
tapi roti john dkt bazar ramadhan kerinchi sedap giler

sleepingbeauty berkata...

itu perkara biasa..ade yg bg free trus pun ade gak....

CAHAYA MATA berkata...

orang lain kul 7 tu dah bersiap-siap hidang juadah depan tv sambil tunggu azan je..

hikk hikk... :)

Yazid Husain berkata...

bazar taman u terbaik

PETAK.! berkata...

PETAK meniaga kat Bazar Ramadhan.Jiran jiran yang meniaga air,meniaga nasi lauk,roti john dan lain lain,bagi percuma ajaa.Ahaha.:DD