28 Mac 2011

APPRESIASI..

biasanya bila gua naik kereta dengan COSTA masa malam,dia rajin dok pasang siaran radio yang ada selingan bunyi guruh 21 kali..atau kekadang 32 kali..rancangan yang ada nama nama macam appresiasi lebih kurang.

tapi bukan appresiasi itu yang gua nak sampaikan..yang ni appresiasi hok lain..spesial punya.

gua penah berdebat dengan sorang minah opis gua,tentang appresiasi ni..
gua bawak kuar satu statement.gua kata..

APPRECIATION FROM PEOPLE OF SAME GENDER ARE MORE APPRECIATED THAN FROM THE OTHER GENDER..

alih bahasanya..


PENGHARGAAN DARI SEORANG MAMAT ADALAH LEBIH BERHARGA BAGI SEORANG MAMAT BERBANDING DARI PERGHARGAAN DARI SEORANG MINAH..


selaku seorang minah,minah tu tak setuju..dan gua berpegang pada statement gua.
bukti?

apabila seorang mamat menerima penghargaan atau pujian dari seorang mamat,bermakna pujian itu haram langsung tidak membawa apa apa maksud tersembunyi..


contoh, DIN puji kata gua hebat..dan memang betullah apa yang DIN kata.takde agenda tersembunyi nacan udang sebalik mee goreng..

tapi kalo FIONA yang kata gua hebat,entah entah dia nak ngorat gua..bukan benda pelik kalo FIONA nak ngorat gua..dah selalu sangat jadi..tak gitu?


contoh 2, FIONA puji SALIMA lawa..kalo dah memang minah yang cakap minah tu lawa,tak diraguilah FIONA tu memang cun..cuba kalo mamat yang kata FIONA lawa.apa yang peliknya?dah memang nature lelaki minat kat pompuan..

ye dak?





tapi....
ada juga kes terpencil.

macam bila sorang mamat nama JIJI duduk sebelah gua masa gua tengah menulis..suasana betul sepi..

tetiba mamat JIJI buka mulut..satu perkataan je..


JIJI : aku sukalah tengok lelaki tulisan lawa macam ko..







tangan gua gigil..mata meliar cari jalan paling clear gua nak cabut lari..seram wooooo...

2 ulasan:

Ungu berkata...

dia suka tengok tulisan atau suka tengok engkau?
scary.

h A n Y S berkata...

hahahaa! bila laki puji laki agak scary gak~ mcm dia admire kat kau, hahaha~