16 Ogos 2008

adakah gua SUPERMAN?

semasa gua dok layan cite SUPERMAN masa gua kecik kecik dulu,(oh..gua sekarang pon masih kecik..)gua selalu dok pertikaikan,awat orang tak boleh cam CLARK KENT tu SUPERMAN??

dia bukan ada pakai topeng ke..tutup mata ke.

cam BRUCE WAYNE masa jadi BATMAN,
masa PETER PARKER jadi SPIDERMAN,
atau masa TONY STARK jadi IRON MAN..

semua pakai topeng..


SUPERMAN??
awat dia tak pakai topeng?
bukak je SPEK,dah jadi SUPERMAN..
orang terus tak kenal plak lagi tuh..
HEBAT..HEBAT..

memang gua kagum..
gua rasa,sape yang bila buka je SPEK,dah orang tak kenal,memang layak untuk APPLY jadi watak utama kalo SUPERMAN mau diFILEMKAN lagi..



semalam..
gua baru bangun tido..
tak pakai spek..
mau mandi..
menuju ke TOILET..
tak pakai SPEK..

semua orang gua nampak macam lain..
semua nampak berbeza..

kawan gua SOUND..




KAWAN GUA : gaRAM,hang tak pakai SPEK,nampak lainlah beb..

GUA : nampak lain?

KAWAN GUA : yup..nampak lain

GUA : gua rasa nak APPLY watak jadi SUPERMAN ar..boleh tak lu rasa?

KAWAN GUA : awat?

GUA : gua macam SUPERMAN,buka je SPEK,dah orang tak kenal..tapi ada satu MASALAH..

KAWAN GUA : apa dia beb?

GUA : bila gua bukak SPEK,bukan gua je nampak lain..gua nampak semua orang nampak LAIN..pelik kan?

KAWAN GUA : abes,camne lu mau jadi SUPERMAN?




hari itu..
terbantut hasrat gua mau jadi SUPERMAN macam DEAN CAIN..
perlu lebih LATIHAN kot rasanya..

14 ulasan:

cikgu jawe berkata...

ko jadi CICAKMAN udah le bro. superman pakai spender kt luar.

S.YanaZ berkata...

SALAM ENCHE' SAUDAGARAM,
Dah rabun tuh rabun laa jugak, iye dakkk...



ha.ha.

azie berkata...

kamu,
jgn jadik superman dlm keadaan rabun. huru hara dunia nanti.

nak bunuh org jahat, terbunuh org baik. nak cium awek, tercium mak nyah, harharhar

p/s:ai pun rabun gak sebenarnya,hi hi hi

Mr PenyuBiru berkata...

bila bukak spek,ko bleh lihat apa disebalik tembok tak? kalu tak, takyah berangan jadik superman, tapi suparman bleh.hehe

tasikmerah berkata...

super GARAM!

ah tok berkata...

kau jadi diri sendiri lagi BAGUS...


KAU tetap KAU.

Kan kan

KAKTINY berkata...

samada kena byk berlatih atau tak yah apply langsung ler nak jadi superman.. jadi super garam dah marbeles dah.. hihihi

en_me berkata...

teringat me teka teki, kenapa superman pakai baju ketat.. aha jawap jangan tak jawap.. gitteww

Tok Rimau berkata...

Kau jadi postman dahla.

ladylikeme berkata...

xpayah la jadi superman..dahla pakai baju saiz S dan pakai suar dalam kot luar...superman nie sebanranyer xwaras tau dak

Mak Su berkata...

jadilah super ker supir ker ok gaks... heh heh heh

putree berkata...

pakai contact lens la bro...hik!

Princess Liyana berkata...

huhuhu...baik2 oooo;p

saudagar gaRAM.. berkata...

cj,
cicakman dah diambil..kalo amek juga,dikira ciplak plak..

yana,
apa boleh buat kan?
nasib badan..

azie,
kita serupa..
kita serupa..
kata headwind

penyubiru,
jangan kata belakang tembok,
depan pon tak tentu nampak..

tasikmerah,
jangan bayangkan gua dgn spender ketat ya..

ah tok,
ya..aku tetap aku..
macam ini juga..
aku tetap aku..
macam ini juga..
(quote m.nasir dari kembara seniman jalanan)

kaktiny,
supergaram?
apa power dia ada ya?bleh ada x ray vision tak rasanya?

en me,
kenapa ya?
mushkil ar..hehehehhehe..

tok,
masalahnya gua takut anjing..postmen mana bleh takut anjing..

ladylikeu,
hmmm..kalo supergaram?

mak su,
mereka pon hebat juga kan?

putree,
lagi leceh mau bukak dari pakai spec..

princess,
baik??
thanks..gua tau memang gua baik..