29 Ogos 2008

SINGAPURA dan MALAYSIA..

SINGAPURA dan MALAYSIA adalah serumpun..

kesimpulan yang dapat gua bagi,walau hanya 3 hari di SINGAPURA..
tak jauh beza antara MALAYSIA dan juga SINGAPURA beb,SERIUS..

meh gua buktikan..



FAKTA 1:

GUA : pakcik,camne mau ke GEYLANG?kami punya penginapan kat GEYLANG,mau pulang kesana ni..amek MRT ni turan kat mana?

PAKCIK : anak amek MRT ni,nanti bilsa sampai STESEN ALJUNIED, anak turun..

GUA : HAAAAA?????MARJUNIT?PARIT MARJUNIT??kat BATU PAHAT tu???

PAKCIK : mana ada PARIT...just ALJUNIED..ALJUNIED..paham??

GUA : owhhhh...ok..



FAKTA 2:

GUA : tido dalam train ni best wooooo.....ngaaaaaa..(efek bunyi suara menguap)beb,kat mana da kita?

KAWAN GUA : bukit GOMBAK..

GUA : kejadah balik MALAYSIA??

KAWAN GUA : BUKIT GOMBAK..BUKIT GOMBAK..

GUA : ohhhhhh...kat MALAYSIA punya GOMBAK tu rata pasal BUKITNYA KAT SINI KOT..

KAWAN GUA : pegi tidolah mat..



FAKTA 3:

GUA : beb,sakit badan dah tido ni..kita kat mana?

KAWAN GUA : KALLANG..

GUA : lama lagi mau sampai kan?

KAWAN GUA : dah dekatlah ngok..

GUA : baru kat KELANG,lama lagilah..

KAWAN GUA : nak makan penampor tak beb?

GUA : baik gua berenti..kang tak pasal2 gua kena lempang dengan lu..



FAKTA 4:

GUA : can u spek MALAY?

CINA CLEANER : (geleng kepala..)

GUA : can u speak ENGLISH?

CINA CLEANER : (geleng kepala..bersungguh benar)

GUA : how to ask u anything?

CINA CLEANER : chinese only..

GUA : where to find good place for food?

CINA CLEANER : (mata terkebil kebil,dahi berkerut..tak paham gamaknya..nampak bersungguh mau pahamkan soalan gua)

GUA : food..(sambil buat gaya makan..)hawkers?

CINA CLEANER : haaaa......i know..hawkers..

GUA : where?

CINA CLEANER : just downstair..walk along dat road..many hawkers.shiooookkkk...cheap cheap..(tangan diangkat tanda bagus..)

GUA : where??along this road?

CINA CLEANER : yup..along this road..see there?hawkers..there..hawkers..go down..walk..CHEAP..CHEAP HAWKERS..


dia tunjuk ke arah bawah dari tingkap..bersungguh mamat cina ni..tangan dituding ke sekumpulan amoi2 berskirt pendek,memegang payung,dan didatangi beberapa lelaki gempal.


GUA : HOIIIII!!!!!!!!TU HOOKER,BUKAN HAWKERS..I WANT HAWKERS..NOT HOOKERS.

cina terkebil kebil..tak paham..dia settlekan keja dia.then keluar dari bilik gua..ingat gua cari HOOKER??

19 ulasan:

kamar hati berkata...

hihiihihihiih...mmg serumpun betui la....hihihihi....

sama tapi tak serupa eek....hihiihih....

Fakta 1 : macam serupa...tp lain kata...
Fakta 2 : dah nak sama...tp ada bukit la plak...
Fakta 3 : uikssss...no komen....hihiihih....

macam2...macam nak gelak guling2 dah ni...hihihiih...sakit pertu den...hihihihi....

azie berkata...

ai paling suka fakta 3

ahahaha.

jom pegi singapore!

azie berkata...

silap.

fakta 4.

suka fakta 4

mau pegi singapore juga

err..jom:)

cikgu jawe berkata...

fakta 4 diragui kesahihannya.

tapi... aku nk sangka baik kt lu le bro.. hehe

rasso berkata...

azie,

u suka fakta 4?
lelaki gempal?
atau amoi skirt pendek?

alaahai~

BuRuuj berkata...

haha...lawak laa...tp singapore dan malaysia kan dulunya bergabung? so, saki-baki peninggalan ada lagi, cume ubah sikit jer nk nmpk yg mereka tue negara cina..

Abdullah berkata...

Fakta 4: Aku pun lelaki gempal...

HAAAHAHAHAHAHAHA!!!

Mak Su berkata...

hooker? kui kui kui

azie berkata...

rasso,
ai suka sebab encik gaRAM tidak terpengaruh dengan fakta itu.hi hi hi.


u patut dengar live dari dia. baru u taw,ahaha.ai dapat first hand story.

rasso berkata...

azie ling,

u suke sebab tu jer ker? mmmm....

"ini barang tarak tentu"

en_me berkata...

gerek sehhh.. ekeke

tasikmerah berkata...

garam, kalau lu pergi dgn azie gua nk ikut... ha ha... kalian perlu dipantau... ha ha...

A t i Q a h berkata...

HA HA HA! Kak Tasik sangat caring u. =P

azie berkata...

whoi,
main kasar nampak kak TM, tiqah,ahah

saudagar gaRAM.. berkata...

kamar..
hampir je kan?tapi bab fakta 4,haram tak sama..

azie..
mau pegi singapore jugak?
errr....jom.tp tau mau GEYLANG ya..

cj..
sangka baiklah..
pada org yg baik..
hahahahahha..

rasso..
dia suka gua lah..
bukan amoi skirt atau laki gemuk tu..
hahahahahhaha...

burujj..
tapi tu DULU..
DULU pon,MELAKA saiznya sebesar semenanjung,tapi takde plak nampak bas RODA JUARA kat KEDAH..
hahahahhaha..bad joke.

abdullah..
anda disana ka masa tu?
yang mana satu?
"brader..brader..30 dolla only..only 30 dolla..whatever can.."
bukan yang tu kan??
kan kan kan?
hahaha..bad joke

maksu..
ya..HOOKER..bukan HAWKER.

azie..
yup,u dapat first hand story..live lagi tuuuu..
tahniah..
jom...ke kota singa..
aummmmmmmm...

rasso..
hep hep hep..hahahahha..

en me..
bukan gerek..
GARAM..
hahahahahhaha....

kak tasik..
mau ikut?baiknya..
azie,tak payah bawak duit..
alhamdulillah.....
Tuhan panjangkan umur akak sorang ni..

tiqah..
yup,dia caring..mau ikut skali?kak tasik,ni tiqah mau bawak skali boleh?

Princess Liyana berkata...

ha ha ha,abesla.kak tasik nak ikut..huhuhu:)..lu bwla azie jalan2 singapore..haha;p tp jgn bw dia naik cable car kat sentosa island..kami naik mcm nak muntah dah trun;p

lily.lulu berkata...

selamat berpuasa
:)

Al-BIMA SAKTI berkata...

salam;

selamat berpuasa...

iman_qaisara berkata...

salam...

garam,
guakn klu p sane...gua mmg x mkn ayam...gua akan mkn sayur jek... sbb gua sangsi asmara...sapekah la yg sembelih ayam ittew? dan yg gua sgt2 pelik lg...ble kedai2 cina maklap pon ade logo halal...halalkah? benar2 halal? so, ble gua blk mesia jek...mesti gua akan kehilangan barang 4-5kg berat badan unggul gua....cisssss!