06 Ogos 2008

HATI dia KINI MILIKKU...

masa lunch tengahari tadi (sila baca..tengahari), gua ke cafe untuk mencari makanan buat mengalas perut untuk bertahan dalam kelas sampai malam.

nak makan apa?

gua tak tau lagi..mau kena tengok dulu kat cafe,apa yang ada..then baru pilih.lagipula,dah lewat camni biasa lauk dah tak banyak..

gila apa org pegi makan lunch pukul 2.30 petang?

baca semula..2.30 petang..lunch??
mana boleh memilih..lauk pon dah kira saki baki je..
hahahahahhaaaa.....


gua pegi,macam biasa berteman dengan diri sendiri..
dan kat cafe tu,gua terserempak dengan dua awek yang sama macam gua..
maksud gua,MAKAN LEWAT.

lauk yang ada,dah tak banyak..gua dah aim mau kasi abes jantung dgn hati goreng sambal je dari tadi.nampak macam dah tak banyak pon..lepaslah kat gua sorang makan kot..

awek tu depan gua,turn dia amek lauk lagi awal dari gua..dia berenti depan LAUK GUA..
gua dah rasa SEMACAM..alamak,janganlah awek tu amek LAUK GUA.

sekali,ntah camne,tangan dia capai senduk..dan lauk gua jadi sasaran..
CHISSSS...

takpe,yang gua tau,gua mau abeskan lauk tu..

dia amek..
satu senduk..takpelah.
dua senduk..aik..
tiga senduk..amboi...
empat senduk..WEIIIIIIII..LAUK GUA TUUUU.......

gua segera pegi ke sebelah awek tu..
yang sambut gua..

bekas kosong..gua tengok je..KEMPUNAN..




GUA : alahai cik kak,abis dah borong..dah takde JANTUNG atau HATI untuk org lain dah..

AWEK : ehhh...alamak,awak mau jugak ke?alaaaa...kenapa tak bagitau tadi.alaaaa.....kesiannya(muka dia nampak cuba mengambil berat..SUNGGUH)

GUA : ehhh....takpelah,amek lauk lain pon takpe ni kot..(kesian plak tgk dia wat muka bersalah..takpe,gua makan lauk lain jelah)

AWEK : takpelah,meh sini sket pinggan awak ya..

GUA : ehhh..ni polisterina je ni..

AWEK : oooo..tapao je ya?takpe,sini sket..nah,amek HATI ni ya..takpe,saya belanja..

GUA : takpelah..

AWEK : amek jelah..jangan malu2..




hati berpindah dari pinggannya ke polisterina gua..
hanya beberapa patah perkataan gua kata,si awek tu dengan selamba menyerahkan HATInya pada gua..
dan lauk tengahari tu,dia bayarkan gua..
HATI dia,kini MILIK GUA.




gua pulang ke studio,senyum.
bestnya..dapat HATI PERCUMA..

21 ulasan:

cempaka berkata...

cis. tertipu sudah.

azie berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
cikgu jawe berkata...

awat ko tak mintak sekali usus, jantung, paru2 dn 'babat' dia.

hehe.. pandai2 le ko cari makna 'babat' tu ye.. :P

muhdzahari berkata...

la..aku ingat ko tackle awek tu bro..
rupe nye dpat hati ntuk lunch erk?
haha..

azie berkata...

oo..dah pandai ek jual beli hati..

jangan nak menggatal gi. warning keras nih!

eiza berkata...

wah wah...
dapat hati percuma gitu...

cafe tu still mamak yg jaga ke?

tiba2 rindu lauk2 kat cafe stadium..hehe

Princess Liyana berkata...

Alahai.huhu milik siapakah hatimu sekarang?:)

Mak Su berkata...

wah... kembanglah hati mu sekarang tu? ahaks

kamar hati berkata...

uikssss...sekali terkena la plak...hihihihi...

(dpt gak numpang ketawa, dikala gundah ni... )

ahmoi berkata...

slamba rock dia jerr ek..hehe...hati tuk makan dah ko dpt..hati awek tu ko tak nak ker.hehehe

tasikmerah berkata...

sila pinang anak dara itu... :)

azie berkata...

statement


hati dia saya suda beli

kan encik?

saudagar gaRAM.. berkata...

chempaka:
tertipu?jangan mudah buat spekulasi.
mana blog lu?dulu macam ada..

cikgu jawa:
gua bukan cannibal..
hahaha..

zahari:
awek tu?tak boleh..ada org marah nanti.
hahaha...

azie:
alaaaa...dia yg minat ai..
ok..tak gatai lagi dah..
ok?

eiza:
yup..masih mamak lagi..
dia solo rasanya..
hahahahahhaaa....

liyana:
lagi mau tanyakah?
hahaha..

mak su:
kembang..maksud gua..
SANGAT KEMBANG..
berbunga bunga..

kamar hati:
lu ketawa?alhamdulillah..gua berjaya..

ahmoi:
hati awek tu?tak boleh..kang gua kena cubit..sape mau jawab?

tasik merah:
awek gua kata,dia tak mau bermadu..
alaaaa......

azie:
yup..
dah dijual..
SOLD OUT..
hahahahahhaaaa.....

akirasuri berkata...

Hahak!

Kem salam dekat awek tu ek.. :))

ladylikeme berkata...

hidu-hidup aku ingat drama swasta tadi..rupanya hati lain daaaa

IdzaRis berkata...

hatinya milik awak skang...
lepas ni pastikan dia jd buah hati plak...

rasso berkata...

juadah tengahari pun lu leh takel awek ek? dasyat... lu tak berguru sama gua lagi... alahai~

tak pe... sekarang lu memang dasyat... tak yah join gua bertapa lagi... ha ha ha...

A t i Q a h berkata...

adeh deh deh. (gelak nage)

jaga elok2 hati tu. jangan kasi pak cik cleaner amek. hak hak hak.

ahnonimes berkata...

kenapa mesti nak pakai GUA-LU?

saudagar gaRAM.. berkata...

akira :
tak tau dapat jumpa dia lg ke tak..
dan gua tak ingat muka dia.

ladylikeme:
gua tau,gua berbakat jadi pengarah:
hahahahaaa...

idzaris:
buah hati?
shhhhh...nanti gua kena marah.

rasso:
lu lain..otai..
hahahahha...gua hanya petualang.

atiqah:
hati yg ni,gua tak bg can punya..jgn kata macik cleaner,sape pun tak dapat..

ahnonimes:
kenapa perlu guna SAYA AWAK?
kenapa perlu guna AKU KAU?
kenapa perlu guna AHNONIMES?
hahahahhahahahaa.....
kekadang tak perlu sebab..

Princess Liyana berkata...

ha ha ha. (gelak sopan cm tok)

Saje tanye,even dah tahu,hik2;p