11 Oktober 2008

GOYANG TELUR..

gua ke satu restoran bersama beberapa kawan dan juga sahabat gua..
saje mau melepak layan bola..

masa waiter datang,kami tgh dok sembang..riuh..


KAWAN SATU : awek gua cun..gila gila punya cun.awek lu semua tak boleh lawan punya..rambut ikal mayang,idung bak seludang,mata dia seksi..perghhh...awek lu semua tak boleh lawan punya..oh kak,bagi teh o ais,dengan nasi goreng daging merah..

KAWAN DUA : tak cukup hebat,awek gua kalo lu tengok..perghhhh..lu lupa awek lu kejap..dia punya badan,perghhh...memang hebat..seksi macam gitar wa cakap lu beb..perghhhhh...bibir bagai pauh dilayang,kulit kuning langsat..oh kak,bagi sirap limau,nasi pattaya..

KAWAN TIGA : awek gua,ok je..ayu.muslimah sejati..berpurdah.perangai dia..waaa..baik.insap gua sejak berkapel dgn dia..dia selalu ingatkan gua benda baik2 tau..rasa bertuah sangat dapat awek cam dia..oh ya kak..hmmmm.bagi laici,nasi papdrik ya..



perbualan mereka berterusan menunjuk awek sape paling hebat..awek sapa paling cun..gua diamkan je..gasak koranglah..

RIUH GILA kat kedai tu..sangat tak selesa..
betul betul RIUH..lu nak cakap kat org sebelah pon kena cakap kuat sket..adoiiiiii...


GUA : kak,bagi saya air nescafe ais,pastu nasi daging merah,dgn telur goyang..

KAK WAITER : haaaa???apa???telur apa?

GUA : TELUR GOYANG..HAAAA...GOYANG..

tetiba meja gua sepi..
seluruh restoran pon sepi..(ok,yang ni gua tipu)

mata kawan kawan gua bertumpu pada gua..
semua yang ada dalam restoran pon dok tgk gua seolah olah gua bernama Noordin Mohammad Top.(ok..sekali lagi yang ni gua tipu)

renungan tajam..semua tengok gua,macam gua pakai spender kat luar..
pandangan diorang tajam..


GUA : awat?apa gua salah?semua pandang gua semacam je..gua pakai spender kat luar ke?

KAWAN SATU lu mencarut apa ni?

GUA : apa???spender kat luar?

KAWAN DUA : bukan..lu mencarut apa plak GOYANG GOYANG TELUR ni?HAAAA....tak respek langsung kat akak ni haaa....

GUA : apa plak???

KAWAN TIGA : astaghfirullah..hang ni apa nak jadi?mencarut..kat kedai makan..apalah hang ni?

GUA : HOIIIIII.....SAPE MENCARUT?TELUR GOYANG TU TELUR MATA LEMBU TU HAAA.....





sape mencarut??
bukan gua..

12 ulasan:

azie berkata...

opening tak selari dengan isi dan kesimpulan

karangan anda boleh diperbaiki lagi.

markah, 75/100

A t i Q a h berkata...

eheh. ada ek terma tu untuk telur mata? tak pernah gua dengar.

filanastasia berkata...

saudagar garam : huhuhuh.. penin sekejap org² kat kedai makan tu ek.. hik hik hik..

pst.. salam singgah

Princess Liyana berkata...

hik2..ada ke term tu?setuju sama tiqah.tak pernah dgrpun;p

cikgu jawe berkata...

wohohohoho!. istilah baru yg harus dipaten segera.

lu tak cerita pun awek lu. ke lu ni pompuan sbnrnya. hehe

ochachas berkata...

aku suke telur goyang.
telur dia mcm separuh masak kn?
bilamana ia sampai,ia akn tergoyang manja...kn?

bunga binti nordin berkata...

org johor mmg gitu yer.
dak matrix tangkak pon guna term telur goyang gak.

;)

bella honey berkata...

aku pon slalu order bihun goreng + telur goyang2. sampai abg cafe tu senyum sinis pndg aku.ciss!

saudagar gaRAM.. berkata...

azie:
kelas...bangunnnn
TERIMA KASIIIIIHHHHH.....CIKGU!!!

atiqah:
semua benda,ada kali pertama kan?
so this is your first time..
tahniah beb..

anastasia:
mereka memang selalu je pening..
kalo gua takde pon,depa pening..
hahaha..

ena:
cam tiqah..tahniah utk your first time..
hahaha..

cj:
harus..tapi sape penciptanya?
gua mushkil..agak kalo gua yg patenkan,bleh dapat royalti ke?
cam kes rockers tu..
bleh ke hah?

ocha:
jangan goyang lebih lebih..BAHAYA..
kang pecah..rugi..
dia macam mnm..
biar pecah dimulut,bukan di tangan..

bunga:
kami warga JOHOR memang..BERSATU..UNITY..

bella:
hoi....bukan TELUR GOYANG GOYANG..
TELUR GOYANG..

erkk...lu mencarut ya?
hahahahahhaaa.....

atheera.akem berkata...

andai kata gua menggunakan ayat itu kepada seorang pelayan lelaki, adakah dia akan menunjukkan satu aksi yang diluar kewarasan otak?



selamat hari raya saudari :)

::SNEAKERS::HIGH-HEELS:: berkata...

ni kali pertama dengar telur goyang. pasni makan kat mane2 nak try tny ade telur goyang ke tak.

rasso berkata...

hahaha...

lu memang superb.....!!!

order makan pun boleh bikin akak tu pk lu notti!!!

respektion gua!