30 Oktober 2008

MANA LU TAU....

dah hampir 2 minggu gua berpuasa dari dunia blogging..lepas posting yang sebelum ni,gua bagi settle projek gua dulu..

dan sepanjang gua bagi settle projek gua tu,macam macam masalah gua hadapi..


perghh....
wa cakap lu..

memang macam2 masalah ada..

dari nak copy file ni tak dapat..
sampai nak plot menatang ni plak gagal..


macam macam..
makan tak cukup..
mandi pon kurang..
hahaha..

dalam beberapa jam gua dok mengadap laptop..tetiba ternginag ngiang sorang doktor cakap kat gua dulu..





DOKTOR : kalo boleh,awak jangan tengok computer lama lama..tak elok untuk mata..

GUA : jangan tengok skrin komputer lama2?alaaaaa...lu apa tau.lu bukan arkitek..




hahahahahhaa....
sebelum ada doktor kecik ati dgn gua,gua bgtau dulu..
maksud gua..bukan semua org bleh tau cara hidup kami..

10 ulasan:

azie berkata...

erm....

alien gamaknya budak2 archi ni.kih kih kih

nur'ain berkata...

beb, mmg tak elok buntangkan mata lama2 dpn skrin tuh.

maksud doktor tu ialah: rehatkan mata anda setiap 15 minit ngadap skrin. tengok alam semulajadi yang terbaik.

amik masa tak lama nak rehatkan mata tuh. mata lu tu yang nak dipakai lama. rosak kang...!

okeh?

tasikmerah berkata...

ye lah... ye lah... lu arkitek..




he he. :)

nieja berkata...

ingatkan puase ape
puase x b'bloging
whahahahaha

paiseh berkata...

budi bahasa budaya kita...
kesian dokter tersebut.

achik berkata...

tgk la komputer tu lama2.. plg2 pun mata lu rabun je.. ;p

akirasuri berkata...

Hahak.. Kalau jadik programmer dan web designer pn kena ngadap comp lama2 dan sakit mata dan sakit jiwa dan.......

Kekeke..

Dude.. Pe kabo? Nak tukar atas tu kontek la aku.. haha..

addyaholix berkata...

gua sehari tak ngadap laptop boleh mati kutu.
makan tak kenyang.
mandi tak basah.
main tak puas.
tidur tak lena. susah !
gua serupa orang hilang arah.
kawan kata serupa mati bini walau hakikatnya gua belum punya siapa-siapa.

betullah!
bukan semua boleh tau cara hidup kita.

Al-BIMA SAKTI berkata...

DOKTOR CAKAP APA YG DIA TAU.
KITA BUAT APA YG KITA KENA BUAT.

KALAU BERCANGGAH CAMANO...?

DOKTOR MANA LAGI YG MAMPU SELESAIKAN...?

saudagar gaRAM.. berkata...

azie..
kami adalah dilatih untuk menentang alam..
dan oh ya..
GRAVITI juga kami cuba mau tentang..

ain..
gua penah cuba..rehatkan mata tiap 2 jam pas tgk skrin..
tgk skrin,2 jam..
mata gua rehat,3 jam..

apa kes???

kak tasikmerah..
mana ada arkitek..gua student jek beb..
blom lagi jadi arkitek..

nieja..
gua puasa macam2 lagi..bukan just berblogging je beb..
hahaha..

paiseh..
ey...kesian kat gua ar..penat tgk skrin..
doktor tu ok je gua tgk mata dia..
hahaha..

achik..
ada org kata,gua pakai spek,muka nampak lebih SAJAK..
hahaha...

akirasuri..
kalo jadi posmen agaknya kena tgk skrin jgk ke?
hahaha..

addy..
sehari bleh mati kutu?
alhamdulillah..tak payah jumpa hair speacialist..
hahaha....

hidup lu,lagi gua payah mau paham kalo camni..

albima sakti..
doktor cakap berbuih mulut pon kalo dah sendiri tak mau ikut,degil,tak guna juga..
hahaha...

tang ni bagi doktor fadilah kamsah pon dia angkat tangan surrender..