14 Oktober 2008

MANUSIA TANPA ATURAN HIDUP..

pernah sekali dulu,gua duduk sebilik dengan BAHARUM..
oh...dia ok..cuma dia tiada PERATURAN HIDUP..

semua dilakukan ikut KAMUS DIA..
segalanya perlu MY WAY katanya..
HIS WAY was da ONLY WAY je yang dia rasa BETUL..
and tu jelah WAY yang dia tau..

nampak HEBAT kan??
cuba hidup sehari dengan dia..

lu bagi dia pinjam selipar..kiri dan kanan jenama TAT SENG..kaler putih..
10 minit kemudian,dia pulang selipar lu..

KIRI jenama SOFIAN..
KANAN jenama SCHOOL..

KIRI kaler BIRU..
KANAN kaler ITAM..


ohhh...dia tak rabun warna..


ITULAH MASALAHNYA..
gua paham kalo dia RABUN WARNA..


pernah sekali,semua selipar dalam bilik gua,jadi sebelah kiri je semua..
adoiii..

gua pandang dia..dia senyum..
katanya

BAHARUM : Ram..jangan marah..lu tau apa tujuan selipar dicipta?sebagai alas kaki je..jadi selagi mana kaki lu beralas dengan selipar tu,tujuan lu pakai selipar,dah tercapai..so,pakai jelah..

RAM : adoiiii..lu ni memang ar beb..takde PERATURAN HIDUP..

BAHARUM : haaa????takde PERATURAN HIDUP?


dia pandang gua,dia cam tak puas hati dgn ayat gua..


esoknya..

BAHARUM : beb,semalam lu kata gua takde PERATURAN HIDUP kan?lu SALAH SAMA SEKALI..satu malam gua dok pikir.gua dah jumpa PERATURAN HIDUP gua tau..

GUA : senyum lebar gua..baguslah..BAHARUM sudah berubah..(dalam kepala gua pikir,pasni gua boleh bagi dia pinjam kasut WEINBRENNER gua tu hah..)

BAHARUM : lu mau dengar apa PERATURAN HIDUP gua?

GUA : silakan encik BAHARUM..gua mendengar..gua kagum sket dgn lu hari ni..

BAHARUM : PERATURAN HIDUP gua..ada dua..yang PERTAMA..peraturan hidup gua adalah,HIDUP TANPA PEARTURAN..

GUA : HAAAAAAAA!!!!!!!!!!!

BAHARUM : relax,tu baru yang PERTAMA..cuba dengar yang KEDUA plak..PERATURAN KEDUA..SILA RUJUK PERATURAN PERTAMA..




gua ada rasa mau tempeleng mamat BAHARUM ni..
sape mau tolong dia?

20 ulasan:

cikgu jawe berkata...

errkk.. patut awak jwb.

aku kalau nk belasah org, tak ikut mana2 peraturan.

hihi

aku kesian kt ko, bkn baharum. sbb ko jadi mangsa bengong baharum. mana lbh teruk? jd bengong atau jg mangsa org bengong.

hehe

addyaholix berkata...

kurang-kurang pon baharum ada peraturan hidup !

walaupon peraturan hidupnya hidup tanpa peraturan.

aku sikit kagum dengan baharum !

lebih kagum dengan saudagar garam sebab mampu bersabar !

haha !

nur'ain berkata...

hehe. yes. yang ni baru kelakar.

hakhakhak

en_me berkata...

en_me minta maaf dari kejauhan pada semua yang mengenali me selama ini .. maaf la segala kekurangan2 en_me yg ini k

azie berkata...

baharum bijak.

don't mess with witty ppl,he he he

paiseh berkata...

try laa balas balik..
baru baharum tahu sopistikatednya takde peratoran.

iman_qaisara berkata...

muahahahahahaa...

siyessss klaka

ahahahah...

atheera.akem berkata...

kalau aku dapat membantu dia, engkau nak bagi aku apa wahai saudari?

King berkata...

sama ngan kawan beta laa..
nam dia Hashimi Mansur

adik beradik Baharum ker?

filanastasia berkata...

saudagar garam : hahahha.. nasib bukan saya yg jadi kamu.. kalau tdk.. bersepai la gigi si baharum itu.. errkk.. sowie.. sedikit emo.. hahah

bunga binti nordin berkata...

nak berkenalan dgn dat BAHARUM boleh??
hihihi :)

Mak Su berkata...

eehhhm, quite complicated

~mademoiselle hana~ berkata...

tak kira anda nak kata ape.anda telah diminta untuk turut dalam tag saya.sila ke page saya okay dan dapatkan soalan =)

Kema berkata...

sekeh jer!

tak per. aku benarkan. ha ha!

tasikmerah berkata...

ikut lu la baharum.......

noharanutdya berkata...

lom pnah lg jumpe manusia cam baharum nih..
sure serabut je idup~~

saudagar gaRAM.. berkata...

cj..
lu blom tgk masa baharum jadi mangsa gua tau..
hahaha...

ehh..jap,gua tak bengong..

addyholix..
kagum?atau pelik kot..
sabar?sape kata gua bleh sabar?
hahaha..

ain..
lu kata kelakar?cuba jadi cikgu baharum..sakit jantung lu nanti beb..

en me..
manusia,biasalah..
mana ada yang sempurna..
macam gua juga..mintak ampun dah maaf ya beb..

azie..
yup..dont mess with witty people..
hahahahah...

paiseh..
peraturan hidup gua..jangan layan org takde peraturan..
hahaha..

iman..
serius?kelakar?
yang mana satu ni?
serius ke atau kelakar?
hahaha..

atheera..
lu tolong dia,mintak hadiah kat dia..bukan kat gua..
hahaha..
sila deal dgn baharum..

king..
baharum anak bongsu dari dua beradik..abang dia bukan nama hashimi..
sedara mungkin..

filanastasia..
tengok..bukan mudah jadi gua kan?
hahaha..

bungabintinordin..
baharum tu dah berpunya tau..
orang sabah rasanya..
hahaha...

maksu..
yup..sangat complicated..
itulah baharum..benda simple pon jadi complicated depan dia..

hana..
nanti2lah gua jawab..hahaha..

kema..
sekeh baharum?tak boleh..
nanti dia jadi lagi bengong..

kak tm..
ikut dialah ya kak..
asal tak susahkan gua..sudahlah...

nohara..
blom penah jumpa?serius?
hidup lu tak cukup sempurna lagi beb..

atheera.akem berkata...

sekurang2nya saya sudah membantu anda menyelesaikan masalah bukan? haha

pandai jek ko jawab ek :p

akumencaridia berkata...

suke praturan BAHARUM..
bijak..
nk2 praturan ke2 dia..
i did bc u pnya jwpn untk TAG PERLU JAWAB..
u ngan BAHARUM look alike..
that y both of u blh bkwn.. =p

zulaikha berkata...

terbaek la encik BAHARUM tu..(^o^)