17 April 2009

CUPID SUNGGUH GUA..

Beberpa tahun lepas sorang awek call gua..cite masalah dia..
bukan..bukan masalah perempuan..gua bukan pakar sakit puan..dan tentunya bukan masalah chenta..pasal gua bukan doktor love..

oklah..masalah chenta jugaklah kot..

minah ni,katakan namanya FIONA..
berkawan dengan sorang mamat..ustadz..

kononnya nak kawen dah segala..tapi masalahnya mamat ustadz ni dah bini satu..


member gua kata,tak kesahlah jadi nombor dua pon..asal mamat ustadz ni bimbing dia elok,sudah cukup bagi dia..

gua angguk..dah dia kata camtu,gua iyakan je..



beberapa hari kemudian,dia call lagi..maksud gua FIONA tu..
dia kata dia tak sanggup dah mau teruskan..pasal mamat ustadz tu katanya kena tangkap khalwat dengan sorang minah..

dah kena kawin dah pon..



takkan kawan gua mau jadi nombor tiga plak kan?
FIONA kata dia tak dapat lupa pada mamat ustadz tu..
sentiasa dok ingat je kat ustadz tu..

gua nasihatkan dia,jangan diingat sangat ustadz tu..carilah orang lain..tapi FIONA kata dia tak kenal ramai laki..mau bagi lupakan ustadz tu dia perlukan someone..




tetiba ada SMS masuk kat phone gua..


KOMENG : hei sahabat..apa khabar?apa cite beb?



hmmmm....komeng ni solo..FIONA dok cari kawan laki mau tolong dia lupakan ustadz..




tetiba gua rasa belakang gua tumbuh sayap..kat tangan gua plak tetiba ada busur dengan dua anak panah..

gua berubah jadi CUPID plak tetiba..








minggu lepas FIONA dah selamat dinikahkan..dengan KOMENG..



ps: SELAMAT PENGANTIN BARU KEPADA KOMENG DAN FIONA..

14 ulasan:

ZARA 札拉 [사랑해~] berkata...

carikkan untuk aku pulak boleh?

^___^

aku dah banyak sangat buat kajian tentang garam nih~

hehehehe~

paiseh berkata...

anak panah lu ada lagi x?? tulung gua..
hahahaha..!!

saudagar gaRAM.. berkata...

zara:
carikkan lu?bleh je beb..
lu kajilah banyak mana pon..yang penting gua mau royalti..

paiseh:
anak panah ada lagi beb..
lu mau gua tolong juga ke?
bleh je beb..



zara,ini paiseh..
paiseh,ini zara..
kawan kawanlah ye..


kawen jangan tak jemput gua..

DeeN berkata...

Lu dah jadik cupid utk si Komeng. Sapa plak nak tolong cupidkan lu lepas neh Garam? Nak gua tolong ka? Huahuahua...!

Selamat Pengantin Baru Komeng! ;)

saudagar gaRAM.. berkata...

deen:
takpe..dah gua sendiri cupid.
tak perlulah orang mau cupidkan gua..

hishh...gua panah jugak budak deen ni kang..
hahahahhahaaa....

Op berkata...

wah haha baguslah dapat tolong member bina masjid

pink_butterfly berkata...

waahh...

ada ejen pcarik jodoh la kt cni~~~


nak register!!!

saudagar gaRAM.. berkata...

op:
member gua ramai dah bina masjid..
alahai..

pink butterfly:
mau register?tinggalkan resume kat gua..
nanti gua kenen dengan member gua yang masih solo..

ladylikeme berkata...

erk..mcm nie kalu, bleh la lu carikan menantu utk gua utk anak gua yangb berusia 7 bulan iteww...

p/s: 20 tahun lagi tau...not now.

pink_butterfly berkata...

ini resume sy.


nama- rama-rama
status- single




hahaha,bole???

h A n Y S berkata...

wah..
happy ending~!!
tahaniah!!
tahaniah!!

saudagar gaRAM.. berkata...

ladylikeyou:
kalo pompuan,simpankan untuk gua ya..
hahahahaaaa....

pink_butterfly:
mana cop ketua kampung?kena ketua kampung sahkan dulu..
baru bleh..
mana stem hasil?
kena letak juga tau..
hahahahaaaa....

hanys:
yup..dah bahagia dah pon komeng tu..
si fiona pon gua rasa dah bahagia..

Bunga Binti Nordin berkata...

eyh monyet...
member u mmg dh byk yg bina mesjid ek....?

ninanyssa berkata...

aq nak satu!!