12 Julai 2009

ADA P? ADA L? MANA LAGI PENTING?

setelah hampir setahun tinggal di shah alam,gua dapat tugasan untuk mengumpulkan semua rakan,kawan dan juga sahabat yang ada dia area shah alam ni hah..

agaknya bebudak ni ingat gua setarap dengan mutant Professor X..
atau diorang ingat gua ni ada simpan CEREBRO kat bilik tidur gua..

tapi takpe,gua terima job yang diberi dengan rasa bangga hati.

gua cuba roger sorang dua,then gua dapat tau ada sorang member masa gua kat Kuala Pilah dah ada jadi warga Shah Alam..

dengar khabarnya dah siap kawin n ada anak dah kat area Shah Alam ni beb..umur sebaya dengan gua.kawin dah..anak dah ada..



adoi..
then gua capai telefon mudah alih gua..gua roger mamat tu..gua kenalkan diri gua..then gua ajak dia lepak kuar minum..makan ke..saja nak catch up apa dah jadi pas berapa tahun tak jumpa..


GUA : wei...jom ar kuar.lepak2 makan ke,borak2 je ke..lama wooo gua tak jumpa lu..

DIA : alahai..tu ar.tapi ada masalah sket ar...gua ada P je skang ni.L plak yang takde..

GUA : aik...mana lu belajor ni? amek P dulu then baru L? lu amek lesen kat RUSSIA ke? atau GERMAN?

DIA : kat MALAYSIA jugak..tapi camne ek nak terangkan..

GUA : apanya ni? serius gua tak paham lagi nih..

DIA : ok..lu pasang telinga sket,ya..gua onkan loudspeaker ni..

GUA : ok..gua mendengar ni.




gua dengar satu bunyi "beep" kat sebelah sana..then gua dengar satu conversation dari sebelah sana..


MEMBER GUA : yangggg..abang kuar jap jumpa kawan ya..

BINI DIA : kat mana,bang?

MEMBER GUA : kat seksyen 7..area umah flat tu..

BINI DIA : eehhh..jauh tu bang..jangan ngada ngada ehh..ni silap ntah jumpa awek student uitm ke apa agaknya.jumpa ujung minggu jelah..kan dah malam ni.nanti kang budak tu ada kelas plak pagi esok..awak tu pun esok keja..jangan ikut sangat lifestyle bebudak bujang tu..ingatlah sket awak tu dah kawin.mana bleh berjaga sampai 4-5 pagi lagi..ok? cakap dengan dia jumpa ujung minggu ni je..saya ikut skali pon takpe nanti..




pergh....kalo L yang ni memang payah jugak mau lepas beb..
dah dapat LESEN MEMANDU pon,tak tentu dapat lepas lagi LESEN yang ni..

takpelah..ujung minggu nanti kita jumpa ya MAT.

10 ulasan:

[]--M!z F4t!N--[] berkata...

ada p?? ada l?? dua2 x bape penting.yg penting ade jpj kat sblh(bini die)huhu...

paiseh berkata...

paham.
tapi L stand 4 wat..? gua buntu..

ZARA 札拉 berkata...

hahaha~

L tu untuk apa beb?

Love?

hahaha~

sukahati berkata...

harap2 aku kawen nnti tak dapat laki yang tak bg aku hang out ngan kwn2 :p

DeeN berkata...

Hahaha!
Tu dia aih. Susah gak tuh.

addyaholix berkata...

heheh!

tapi apa maksudnya L dan P tuh?

saudagar gaRAM.. berkata...

FATIN,
dia kata bini dia keja spital..bukan JPJ.
hahahaha

PAISEH,
L yang mana?
keduanya LESEN..
tapi LESEN lain lain..
LESEN MEMANDU,,dengan LESEN KELUAR..

ZARA,
LOVE?cakap slow slow..nanti kang paiseh lempang lu dengan besi katil..
hahahaaaa...

SUKAHATI,
mau suami yang tak kesah lu lepak dengan kawan2?
gua tak kesah..serius..
hahahahhaaa

DEEN,
mak gua kata,bukan senang nak senang..

ADDYHOLIX,
lu ada ke LESEN tu?
hahahahha..
LESEN KELUAR..

[]--M!z F4t!N--[] berkata...

keje spital??? lor...bkn ke nurse selalu tmn pesakit klu nek ambulance.kire sama lbh krg tu...


aah!!! nk laki yg juge tidak kisah aku nk pg ngeteh di kdi mamak smbl tgk2 org len nonton bola. ade ke heh???

Heidi Shafiq berkata...

mber gua pun cam mbe lu gak..
sejak die kawen susah gler nk ajak jpe.. saba je la.. bini zaman skg suke control xtvt laki die..

saudagar gaRAM.. berkata...

fatin:
ada kot..
lu gugel ar..hahahahaaa...

heidi:
depa ni satu persatuan..