06 Julai 2009

AIS dan ICE..

Memikul tanggungjawab sebagai seorang abang yang berdedikasi tidaklah mudah..sumpah beb..
apatah lagi bila adik lu macam adik adik gua..

ketahanan perlu tinggi..
ketabahan tak dapat dinafi..
jati diri perlu kuat..
pegangan kena ada..


kalo tak cukup semua ni,jangan haraplah lu bleh tahan karenah adik2 gua yang bertiga ni..





NURUL : cah, sekolah nurul kan,nak buat camping nanti..huuuu..(nada bangga)

ECAH : tak heran...(acuh tak acuh..)



gua mendengar je NURUL dengan ECAH dok borak..gua?biasalah..kena layan TV dulu..malas nak menyampuk..



NURUL : camping sekolah kami best tau..ecah tak bleh ikut..pasal dah pindah..kitorang je camping ramai2 kat padang nanti.orang luar macam ecah mana bleh join..padan muka..

ECAH : yelah..tanak ikut pon..tak heran.

NURUL : masa camping tu nanti,kami kena bawak khemah,pasang kat padang tu,pacak..then 3 hari tu tak bleh balik tau..kena tido kat dalam khemah..takde benda moden2 ni..takde henpon,takde kompiter,takde kakilater,rasa macam dalam hutan btol btol tau..

ECAH : yelah..tak heran.dah penah buat dah pon dulu..



gua pasan juga si ECAH dah macam malas nak layan NURUL punya cerita..gua syak si ECAH cemburu pasal NURUL punya cite pasal camping..ntah2 kang dia kata nak ikut..
gila..budak sekolah menengah ikut sekolah rendah camping..



NURUL : dalam masa camping tu nanti, ada kena main burung hantu, ada LDK maksudnya Latihan Dalam Kumpulan,ada kena kawad,ada macam2 aktiviti tau..bestnyaaaaa...

ECAH : biasa jek..(semakin rasa suara si NURUL annoying..)

NURUL : tapi kan..yang paling best.tau tak apa paling best?

ECAH : yelahh...apa dia?cakap jelah..(dah mula malas nak layan..)



gua masih lagi dok layan MORPHEUS belakon dalam CSI..tak sajak sungguh mamat ni jadi ahli CSI..haram tak misteri..tapi oklah lagi dari mamat yang CSI Miami tu..
jadah gasak nak betulkan spek..



NURUL : haaaa...jadual dia yang hari 1st,best.ada buat ICE BLENDED..

ECAH : owhh..ok.(dengan gaya perempuan urban menyebut "whatever..")



tang ni gua dah mula rasa semacam..gua dah goyang.gua tengok dahi si mamat MORPHEUS tu dah berkerut kerut..gua masih dok memikirkan rasionalnya membuat ICE BLENDED masa camping..
kata tadi no technologies stuff..
takkan nak bawak blender kat padang..haram tak camping punya feel..
kang kalo gua tanya NURUL apa tu ICE BLENDED,ada plak kang dia kata gua abang yang tak UNIVERSAL..so gua diamkan aje.



ECAH : ICE BLENDED tu apa?

bijak tindakan si ECAH..pandai dia baca pikiran gua.tak payah dah gua tanya..haaa..tunggu jawapan NURUL..



NURUL : yang sesi ICE BLENDED tu,macam kira nak bagi semua ahli kumpulan tu macam kenal ar..bagi rapat2 semua ahli tu..baru senang nanti nak kawan kawan..semua dah kenal rapat.tak malu malu lagi dengan kawan kawan..



dahi gua berkerut kerut..masa gua skolah dulu,ada jugak sesi macam suai kenal tu..namanya induksi..
ehhh..tu lain.
ada lagu satu..macam ada nama ais ais jugak ar..
tapi tak plak gua rasa macam ICE BLENDED..


ais..
ais..
ais..
ais apa ya..



HAAAAAAA......ICE BREAKINGLAHHHHHHH!!!!!!!

17 ulasan:

una210 berkata...

hahhaha,,,
mmg ssh la jadik abg mcm lu,,muahahha,,

mmg dasat la dapat tahan,,
iceblended,,,,haha,,lo0olz

Bunga Nordin berkata...

hahahah nurul2...

'nak wat cam maner.. nurul kan adik abg'


muahahhahaha
:D



p/s : mamat CSI miami tu sweet ok!
jgn nk kutuk2.

vovin berkata...

saudara, contact saya untuk perihal Maskara Ogos.

Terima kasih

Heidi Shafiq berkata...

ngahaha.. aku mula pun sudah penin x cair ke bwk ice blended..
anta vuat ana fecah kefala la..

ZARA 札拉 berkata...

adui!!

sengsara gua gelak gila kat sini~

hahaha~

sutera putih berkata...

hikhikhik,,,
sabor jer laa,,,
;-)

DeeN berkata...

Gua ingatkan ice ice baby! Hahaha!
Wa! Adik2 lu memang komplikated. Memang lu hebat ar. Keskeskes!

yOnnA berkata...

HAHHAHHAHAH!! boleh pulak dia p tala ice blended! hahahha

saudagar gaRAM.. berkata...

una:
lu takkan dapat jadi abang macam gua..akak je lu dapat.
hahaha..

bunga:
apa nak buat,kang ada je jawapan si nurul..
layankan jek..

vovin:
ok..looking forward to it..

heidi:
gua tak suka ice blended..makan benda sejuk banyak nanti kecut..
ehh....maksud gua.
errrr..abaikan

zara:
sengsara?
alahai..gua bukan agen ketawa ke?

sutera:
sebab tu perlu kesabaran woooo...naya.

deen:
ice ice baby?
adik gua tak layan vanilla ice ar..
baru berapa je umur dia..

yonna:
yup..
lu mau ke ice blended?

Renzo berkata...

Org br c ni, br je mula baca ke second post.

sejuk giler dgr ice blended ni hahaha

(tgh tahan ketawa skrg, ramai giler tgk kat ku skrg)

sukahati berkata...

haha...adik lu mmg comel

[]--M!z F4t!N--[] berkata...

hah!!!??? ice blended:)) klu i yg jadi fasi masa adk u camping tu...kompom x leh pndg muke beb.gelak sakan aje.tp tape.bagus!! die punye cnfident lebih okei!! nice job for ur sis..


p/s:erk men nyampuk lak.tumpang2 lalu blog kamu.

saudagar gaRAM.. berkata...

RENZO,
hati hati beb..kang ada kena masuk spital disyaki terlepas kang..
hahahaaaa...

SUKAHATI,
tu baru adik..lu blom tengok abang dia..
GUA.
hahahahahaa

FATIN,
sakit jiwa beb..sakit jiwa..
ni baru satu kes..
kes lain?sape nak jawab?

niEna hailani berkata...

hahaa..
pecah perut...
kem slm ngn itu nurul k...
hahahaa

saudagar gaRAM.. berkata...

niena:
itu nurul kata alaikumsalam

durakhyar berkata...

comelnya...keletah adik2 tu

kelakar betui jalan citer..

bila abis baca jer..terus gelak..

^_^

poyolicious berkata...

hahahahahahaha apola..