11 Februari 2009

PASCA MASKARA 13..

weekend gua yang lepas adalah antara weekend paling best kot..2 event berjalan serentak..

archifest 2009..
MASKARA 13..


malam khamis tu gua diberi tugasan untuk menyiapkan skrip utk doku-drama studio gua yang akan ditayangkan masa festival senibina malam jumaat tu..depa panggil mamat khalid dan afdlin shauki jadi judge..

gua roger mtk mamat khalid bawak MELAYU 106..bleh juga member2 gua layan short ni nanti.

berbalik pada keja skrip tu.dalam masa yang singkat tu siaplah jugak skrip tu..pastu sesi penggambaran dan kemudian sesi editing.sempat jugak bebudak ni siapkan short yang bertajuk..

apa itu BOX OFFICE?


but mamat khalid n afdlin shauki tak datang..cuma ada ramona rahman dan louisa chong..takpelah,layan je..



esoknya gua ke satu lg event..MASKARA 13.gua cabut tak pegi malam persembahan archifest.hahaha.....

gua bawak kazen gua yang tua seploh hari dari gua tu..gua nampak dia macam tak berapa into dengan benda camni.but,saje mau teman gua.kira gua patut berterima kasih dengan dia..


malam dimulakan dengan persembahan dari KuChi..
4 lagu mamat ni bawak..suara best.but yang gua mushkil,masa dia bawak lagu Perang Yang Lagi Satu oleh M.Nasir tu,ntah camne bleh termasuk plak bait dari lagu Wadi..gua tak pasti adakah ianya disengajakan atau tidak.but ada soul juga dia bawa lagu tu beb..

pastu giliran Jonos plak menggeletek khalayak dengan sajaknya.Aku Mahu Jadi Pi Emmmm...bila perkataan PM disebut berulang kali,gua syak endingnya dia menjadi PM'S..
pasal gua belajar Inggeris dulu kalo PLURAL kena tambah S kat blkg..rupanya tidak.PM tu Papa Mithali.

Adam kasturi take over plak..kontemporari..baru..at least pada gua.gua masih lagi dok cerna apa yang dia cuba sampaikan.maybe gua terlalu amatur..pasal topik yang dibawa agak cacamarba pada gua..gua tak pasti mana dia nak bawak gua..but cara persembahan dia memang best..gua tertarik..


masa rehat gua nampak dah ada katering sponsor MASKARA punya makanan.gila gempak..makan nasi ayam tu macam best plak..makin hebat sol-jah sekarang wooo...


lepas je rehat,fynn jamal punya turn plak atas stage..dia sempat buat dada gua sebak jap beb.gua rasa kalo dia sambung part pasal ayah dia tu lagi 5 minit ke,memang gua jiwa kacau juga kot.but,as expectedlah dari fynn jamal..kazen gua rupanya kamceng dengan suami si fynn..fynn baca satu entri blog dia,luahan pasal kes komando tu.n pasal sistem pendidikan..dengan emo.hahaha..

nama yang dah lama kacip di kalangan pembaca blog hilang punca..pipiyapong.mamat ni indie sungguh.hahahaaaa....tabik pipi..dia cuma perlu baca entri dengan cara bersahaja je pon dah dapat tepukan gemuruh..gila apa?gua rasa mamat ni bleh jadi wakil rakyat kot..tak payah cakap gebang apa segala.dapat sokongan dah..

yang ni pon sempoi malam tu..ana raffali..phewwww...mamat mana ntah tanya umur dia.pastu bila dia jawab, automatik gua cakap "ehhh,sama.."ana syak gua dulu sebelah katil dia..segan plak gua..masa lahir dulu kan gua bogel..malu siot..minah ni nyanyi 5 lagu..mamat sebelah gua macam dah nak nagis wooo mintak ana nyanyi Hujan Bunga di Kuala Lumpur..lena mamat tu tido malam tu gua rasa..


KuChi :
minum,air ini dan bersihkanlah lukamu..kita,kan bermalam diwadi ini...

Jonos :
saya pasti sokongan baik yang diberikan adalah tanda sokongan padu,tanpa sebarang sogokan berlaku..

Adam Kasturi :
terabai buat aku naik..terabai buat aku naik..terabai buat aku naik..
aku tahu kau tak boleh lukis spektrum minda kau di dinding itu, bahalol..

Fynn Jamal :
masuk jelah,takkan diorang nak tegur..diorang semua kafir elite tau..diorang dont care..
human right my ass..benda tu betul.tapi kenapa perlu diaplikasikan pada latihan komando tu?

Pipiyapong :
kaset Iklim je gua tak terbayang..kumpul duit belanja tak sampai sebulan pon dah boleh dapat kaset Iklim tu..
cantik..menarik..tertarik..kau memang da bomb..apa kejadahnya ni?gampang betul radio Ah Hong..

Ana Raffali :
bukan kita lahir dulu sebelah sebelah je kan?
saya susah sket nak jawab soalan jantina ni..



menanti MASKARA 14..

11 ulasan:

ZARA 札拉 [사랑해~] berkata...

wah!

sangat best ok?

jealous daku~

Op berkata...

haha apa jadi semua rakaman dari fonsel kau? dah upload ke utube?

achik berkata...

wah, dah kali kedua kan? ;)

wahyudimy berkata...

Aduh,aku cuma dpt pandang ana dari celah2 jendela saja.Kau patut buat kenduri kesyukuran.Hehe

salam

jOnOs berkata...

Terima kasih kerana hadir menonton.
Sila hadir lagi.

Tabik!

DeeN berkata...

Hehe .. good shot eh eh..er.. good good job!!

| a t i q a h | berkata...

Bukan ke, gua dengar itu hari ada orang nak perform masa open mic. Hahah.

Princess Liyana berkata...

hahaha..lu lahir hospital mana ? ;P

Mak Su berkata...

bestnyer aktiviti

saudagar gaRAM.. berkata...

zara:
jangan jeles,lain kali datang ar MASKARA, baru tak jeles beb..

op:
tu rakaman simpan peribadi..gua tak belajar lglah mau upload youtube..hahaha

achik:
entri laporan MASKARA ni yang ke 3..ni MASKARA yang keempat gua pegi..
anda bila lagi?

wahyu:
di celah celah jendela?lirik lagu ke ni beb?
hahahaaaa...

jonos:
tabik kembali pada persembahan lu beb..gua ingat mau jadi PI EMMMM juga pasni..

deen:
sape kena tembak?gua bukan tentera macam lu beb..
hahahaaaa...meh ar MASKARA 14.

atiqah:
takde pon open mic..hahaha..lagipun gua nak tunggu 14..baru ada poster nanti..
hahahaaaa...

liyana:
lahir hospital mana?sama dgn ana ar beb..kan dia kata kami lahir sebelah2..hahahaaaa..

mak su:
yup..best..mehlah join..

his_story berkata...

huhu..fren..anda di tag http://historykosong.blogspot.com/2009/02/xnk-buat-tag.html