13 Jun 2010

SELAMAT PAGI CIKGU..

gua sekarang dah keja..gua keja kat satu kompleks yang mana ada macam2.
gua cakap best..pasal ramai budak pakai cun..nak pegi salun depan opis gua.
bos gua cakap best..pasal ada 7e..

gua tak pasti plak camne satu tembat akan jadi best semata pasal ada 7e,tapi,apakan daya..
gua setuju aje..dah dia bos..

kat tempat keja gua,ada buka beberapa pusat tuisyen untuk budak sekolah menengah..budak sekolah sekarang dah tak macamdulu gua cakap lu..pakai dah macam apa..sekali sekala mata gua pon tak berkelip..


ada sekali gua kuar dengan member opis gua.gua bila keja memang kena smart..tetiba terserempak dengan sekumpulan awek budak sekolah..ada dalam 4,5 orang..bila terserempak dengan gua,bebudak tu semua dok tegur gua..




AWEK SEKOLAH 1 : selamat petang, cikgu..

AWEK SEKOLAH 2 : pegi makan dulu ya cikgu?

GUA : yup..lapar plak tetiba.pegi makan dulu jap..


member gua dah cengang,sejak bila gua amek part time jadi cikgu tuisyen kat sini..yang lagi merapek,gua sendiri pon mushkil,bila plak gua jadi cikgu bebudak ni..

dah agak jauh sket dari bebudak tu,member gua sound gua sedas.


DIN : wei,apesal bebudak tu panggil ko cikgu?

GUA : jap lagi kang gua cite..sekarang tak bleh cite,malu lu nanti..ok?


pas dah masukopis semula,din buka cite tu skali lagi.dia tanya awatnya bebudak tu panggil gua cikgu..



GUA : sebabnya..adalah..lu btol nak tau sebabnya?lu tak menyesal nanti?

DIN : apesal??

GUA : pasal bebudak tu nampak gua lagi BIJAK dari lu,sebab tu diorang ingat gua CIKGU..




amacam?din tak cakap lagi apa dah dengan gua hari tu,sampai ke balik petang tu..

5 ulasan:

indahnyasisuria berkata...

haha.. ramai gak org ckp saye nie cikgu.. ntah kenape pn x tau... :)

fndrocka berkata...

ramai orang panggil aku professor...tolonglah percaya

ayin~weeweet berkata...

hahahahaha seyes terbaek!

Bunga Binti Nordin berkata...

sbb awak tua kot.

saudagar gaRAM.. berkata...

suria:
baiklah cikgu..

rocka:
lu prof apa?prof marty?

ayin?
sape?gua ke budak tu?atau din?mushkil..

bunga:
hishhh..bukan tua..matang.