28 Mei 2008

ODA SAJA..ODA SAJA..

pernah sekali,gua pegi makan kat satu warung.kurang ternama,tapi bernama ar jugak kat area Seri Iskandar tempat gua belajar tu.

awek manis tu datang..nak amek order kami.selepas 10 minit kami duduk menunggu..
ramai sangat orang mungkin.

AWEK TU : ya bang,dah order ke blom?

GUA : ok..nescafe ais..dengan megi goreng.




5 minit kendian,awek tu datang lagi..

AWEK TU : ya bang,dah order ke blom?

GUA : dah.nescafe ais dengan megi goreng..


5 minit kendian..awek tu datang..LAGI..

AWEK TU : ya bang,abang order apa tadi ya?

GUA : adoiiii...ni yang bikin gua panas ni..NESCAFE AIS DENGAN MEGI GORENG!!!!!



biasanya kalo dah order sampai 3 kali tak dapat2,gua akan order makanan paling mahal..then tunggu 5 minit sebelum blah..tapi oleh kerana gua lapar aritu..gua tunggulah jugak..





15 minit kendian..

AWEK TU : bang,tadi tukang masak tu salah buatkan abg punya megi..dia buat kuey tiaw goreng..boleh jelah ek?boleh kan bang kan?boleh kan?kan kan kan?

GUA : kak,lain kali kalo gua datang,tak payahlah amek order ya..kalo amik pon sampai 4 kali,tak juga betul2..

AWEK TU : abis camne?

GUA : lain kali,kalo saya datang lagi..akak masak jelah hape2 pon..pasal takde efek pon amek order..last2 saya kena makan apa tukang masak sediakan..kan?






siot betullll....gua bukan tanak kuey tiaw tu.cuma budget gua lari nanti.

12 ulasan:

rasso berkata...

bro.. lu bayar rega meggi tu jer....

baru puas ati...

k-riey berkata...

sri iskandar? blaja katne..
UTP Tronoh ke UITM Sri Iskandar?
trima kaseh la lawat page saye.
dan komen anda buat saye tersenyum.

langsirkalerbiru berkata...

pecat aje la pelayan tu.camni nak keje??bikin panassss je..

pokdeng berkata...

ngahahahah!! lawak tol lar.. Alar, ayat je lah awek tu... syiaaaan kat dier. Ahaks!

BTW, kadang2 restoran lah yang jadi tempat berlatih kesabaran. Bagi sesiapa yang jenis mementingkan servis tu... memang hangin lar. Macam member aku. Top priority.. SERVICE!

lady berkata...

salam bro....
hangin jek makan kat gerai yang servis lembab....dah tahu lembab nak meniaga jugak...heran aku??????????

achik berkata...

lu ni kira penyabar la gak kan.. kalau gua, dah blah dah..

Princess Liyana berkata...

huhu.sabar ek bro;)
lain kali ckp dgn dia. ckpla btol2 apa yg boleh saya order!haha.jerit sikit

tasikmerah berkata...

bro.. 4 kali tu... tak betul gak ... kalau aku mmg dah keluar tanduk ....

saudagar gaRAM.. berkata...

rasso..
nasib jugak kira gua bayar..
kalo gua blah pas order nasi goreng ladna 2,air tembikai 2 gelas,telur bungkus 2 org makan..

camne?

k-riey..
lu senyum?baguslah..dah tugas gua..
Uitm Seri Iskandar.

langsir..
nasib baik,gua bukan boss dia..

pokdeng..
gua tau dia saje uji kesabaran aku..sebab tu aku tak marah..
takut kantoi..

lady..
gua pon heran..

achik..
gua memang..
..penyabar.

liyana..
dia bukan pekak..
..cuma lembab.gua jerit pon,tetap dia bawak yang salah..

lagipon air tak sampai lg..kang gua sakit tekak..

tasikmerah..
gua takde tanduk..

A t i Q a h berkata...

oh..ingatkan dah order 3 kali, dapat 3 nes ais dengan 3 pinggan megi. ha ha ha!

kamar hati berkata...

salam...

ciannyer, order yang lain, dapat yang lain...hihihi....

mmg kadang2 bila makan kat luaq ni, betui2 menguji kesabaran....

UiTM Seri Iskandar, ambil kursus apa??? skrg kat ner???

saudagar gaRAM.. berkata...

tiqah..

gua ok je kalo dapat 3..
cuma masalahnya,
SAPE NAK BAYAR NI KANG???

hahahahhaaaa.....


kamar..
sekarang cuti,dok kat umah..
amek SENIBINA.