30 Januari 2010

TABUNG DAN DANA UNTUK KAHWIN..(T.A.N.D.U.K)

Semalam gua berpeluang keluar lepak bersama dengan beberapa orng clan dari sekolah lama gua..ada pepet cina brother,tamang patah kaki,sapik tokey printing,baen pakar sakitpuan,alip arkitek masai,susu cikgu malas,kakek engineer libya dan si baen plak bawak tunang dia pakar sakitpuan jugak gua rasa..

patut ada sarip kuat sedawa..tapi ntah last minute dia tetiba tak dapat datang..almaklumlah,malam jumaat..orang dah ada bini..kenalah kerja lebih sket..

si baen baru balik dari jepun..gila lama gua tak jumpa mamat baen ni..balik2 tau je dah tunang.

dalam dok lepak tu,pepet cina brother sammpaikan salam dari member yang dok sah alam sebelah blok gua..piie tukang urut.



PEPET : wei..ni gua nak sampaikan satu cadangan dari piie tukang urut.


semua pandangan tertumpu pada pepet cina brother kejap..gua sempat berenti kunyah daging goreng kunyit yang gua order ikut kakek engineer libya..


PEPET : PIEE cadangkan kita buat satu tabung dana,kumpul bebudak kita,masukkan duit tiap bulan..untuk beli hadiah member2 kawen..baru hadiah sempoi sket..

TAMANG : bleh bagi mesin basuh ke,set tv ke,home theatre ke..amacam?ok jugak ni..

SAPIK : setuju..

BAEN : best gak tu..kita wat macam cabutan bertuah ar..bulan ni kita bagi mesin basuh,bulan depan kita bagi vacuum ke,then bagi periuk nasi ke, air cond ke..

GUA : setuju..


kata sepakat memang ramai je dah setuju..cuma tak tau sape bleh commit nak buka akaun benda ni..punya lama bincang,haram tak settle..last last isu tu tergantung..

dah masa semua nak berangkat balik,susu cikgu malas bagi gua satu soalan baik..


SUSU : lu bila nak kawen?


masa tu gua syak masa macam berhenti..semua pandangan tertumpu kat gua..dunia jadi sunyi kejap.padahal kalo kat singgah selalu tu bukan senang nak jadi senyap beb..apa orang selang 4 meja dari lu pon kadang lu bleh dengar..

semua pandangan tertumpu pada gua..


GUA : hmmm..turn tahun bila agaknya duit dalam dana tu bleh bagi hadiah rumah semi d sebijik?




gua rasa diorang tak berani nak tanya dah soalan camtu kat gua..

3 ulasan:

deusXmachina® berkata...

Lu apsal dah lama tak tulis kat sokernet
ke lu cam pipi gak bz dgn sekolah
erk888

LORD ZARA 札拉 berkata...

gua nak tanya gak~

pedulik~

Bunga Binti Nordin berkata...

setuju!