29 Januari 2009

ANARCHY..

semalam masa dalam perjalanan pulang ke Shah Alam,gua naik komuter dari stesen Bank Negara..dalam train tu,ntah camne gua bleh terserempak dengan sorang mamat cina dengan aweknya..

pakaian si mamat cina tu..

perghhh...
dia pakai baju tulis ANARCHY..
dengan kain serban dililit di lehernya..
dan ada gelang yang bercantum dengan cincin..

ada cincin berukiran tengkorak..
ada cincin yang berbentuk macam sarung tangan dah..
salut sampai ke hujung jari wa cakap lu..

gua rasa macam masuk dalam game ar plak tgk mamat cina tu..



blom lagi kalo lu tengok awek dia..

but gua tertarik dengan tulisan kat baju dia..

ANARCHY


gua pelan2 tegur mamat cina tu..gua nak juga tau apa maksud perkataan yang dia pakai tu..
bukan main main punya perkataan tu..JOKER pon guna ayat tu wa cakap lu..yang mamat macam dalam game ni pon pakai..mamat tu dah macam JOKER..




GUA : beb,tumpang tanya aaa...itu lu punya baju tulis ANARCHY..sempoi ar..bagus ar..but itu perkataan ANARCHY tu apa maksudnya ya?gua ada sket tak paham sama itu word ar..what does it really means?

CINA : owhh..ini baju ya?cantik kan?gua beli kat Petaling Street saja ni..murah saje.kalo lu mau gua bleh bawak lu pegi sana nanti..

GUA : yup..ANARCHY.what does it mean?

CINA : nice shirt rite?

GUA : i know..meaning of ANARCHY?u do know it rite?

CINA : errr...gua pon tara faham juga.ini baju cantik,so gua belilah..

GUA : lu beli,lu pakai,lu cite dengan bangga.....dan lu haram tak paham makna dia?


mamat cina tu muka merah dah..dia terus membelakangkan gua..pandang awek dia je..dia beralih ke kerusi lain.tak mau duduk depan gua..



mamat tu tengok gua dengan ekor mata dia.dia jeling gua cam tak puas hati..
muka dia merah..


tetiba dia transform jadi KELDAI..
dan gua dengar suara dari speaker.STESEN PADANG JAWA..STESEN PADANG JAWA..


gua capai beg,dan gua chow..

9 ulasan:

ladylikeme berkata...

ermmmm...gua pun xfaham ANARCHY tue maksud apa

e.K berkata...

Anarchy (from Greek: αναρχία anarchía, "without ruler") may refer to any of the following:

* "No rulership or enforced authority." [1]

* "Absence of government; a state of lawlessness due to the absence or inefficiency of the supreme power; political disorder."[2]

* "A social state in which there is no governing person or body of persons, but each individual has absolute liberty (without the implication of disorder)."[3]

* "Absence or non-recognition of authority and order in any given sphere."[4]

* A society free from coercive authority of any kind is the goal of proponents of the political philosophy of anarchism (anarchists).

* Independent from rule or authority.


rajin pulak wa jadik kamus kan........apa susah..gunakan incik google saje :))

nur'ain lǝɯoɔ berkata...

dude, pekaba.

saudagar gaRAM.. berkata...

ladylikeu:
e.k dah bgtau dah maksud dia beb..
bacalah ya..
hahahhaaaa...

e.k:
lu otai beb.
patut gua tanya lu je lain kali..

nurain:
kabo baik..
lu apekabo beb?

bulan darling berkata...

anrchy tu anak cine kot? muhahahaha

saudagar gaRAM.. berkata...

bulan:
hmmm....kalo anak cina,mesti ada nama abdullah skali kat blkg kan?
anarki abdullah dawi?

hahahhaaaaa.....

Indrasakty berkata...

Apa yang buat lu jadi bernafsu nak tahu maksud anarchy tu? Kenapa tak tanya umur awek dia saja?

hanzcore_sharp berkata...

anarchy dlm kamus pn ada.ble tgk perkataan 2 mst org pk sal punk dan skinhead.

Rudd Ruddy berkata...

aku pun tengah jem ni..member aku bg nama anarqi kt anak dia