20 September 2007

AKU JADI CHE'GU..

dua hari lepas aku tengok bola..
ya..aku memang suka tengok bola.biasanya aku pergi tengok bola berdua dengan sorang roommate aku..

tapi kali ni aku pegi dengan orang lain..
takpe,malam ni roommate aku tengok bola yang lain rasanya..

aku dah jelak dengan sorang pekerja kat kedai mamak ni..
bila aku order,dapat lambat..
bila aku order,dapat lambat..
bila dapat lambat,aku dah nak balik,
bila dah nak balik,aku tak jadi makan,
bila aku tak jadi makan,aku lapar..

mamat ni org baru,bila dia dtg amek order,aku sengaja malas nak order kat dia..
baik aku pg kat mamat yg keja goreng tu..cakap terus depan2..
supaya tak berlaku..misscommunication..

kawanku : macha..bagi roti tampal satu..kasi tampal goyang ya.

macha : hmmmm...

cam paham je macha ni..sekali dia tulis,terkial2..aku pon curi2 tgk apa dia tulis..

tau apa aku nampak?

aku belajar mengeja semula hari ni..

ROTI TAMPAL GOWE..
GOWE?

macha tu cuma reti eja gowe je...yang plak,dia tak sempat belajar rasanya..
kalo p ramlee,mesti dah bg alasan masa dia nak belajar eja "yang",chegu dia mati.
tak pon,masa tu sekolah diorang kena serang jepun..

hahahaaaa....

akhirnya,aku ajar macha tu eja..(patut dulu aku order benda ni lambat sgt..maybe macha pg tgk kamus kot)

aku : macha,lu kasi eja ini macam..G.O.Y.A.N.G..GOYANG..bleh?

esok maybe aku datang dan ajar dia eja ROTI BOM KURANG MANIS..

HAHAHAHAAAAA....

4 ulasan:

CresceNet berkata...

Oi, achei seu blog pelo google está bem interessante gostei desse post. Gostaria de falar sobre o CresceNet. O CresceNet é um provedor de internet discada que remunera seus usuários pelo tempo conectado. Exatamente isso que você leu, estão pagando para você conectar. O provedor paga 20 centavos por hora de conexão discada com ligação local para mais de 2100 cidades do Brasil. O CresceNet tem um acelerador de conexão, que deixa sua conexão até 10 vezes mais rápida. Quem utiliza banda larga pode lucrar também, basta se cadastrar no CresceNet e quando for dormir conectar por discada, é possível pagar a ADSL só com o dinheiro da discada. Nos horários de minuto único o gasto com telefone é mínimo e a remuneração do CresceNet generosa. Se você quiser linkar o Cresce.Net(www.provedorcrescenet.com) no seu blog eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. (If he will be possible add the CresceNet(www.provedorcrescenet.com) in your blogroll I thankful, bye friend).

afri berkata...

hoho esok roti bom kurang manis. lusa, roti bom agak manis.

CresceNet berkata...

Oi, achei seu blog pelo google está bem interessante gostei desse post. Gostaria de falar sobre o CresceNet. O CresceNet é um provedor de internet discada que remunera seus usuários pelo tempo conectado. Exatamente isso que você leu, estão pagando para você conectar. O provedor paga 20 centavos por hora de conexão discada com ligação local para mais de 2100 cidades do Brasil. O CresceNet tem um acelerador de conexão, que deixa sua conexão até 10 vezes mais rápida. Quem utiliza banda larga pode lucrar também, basta se cadastrar no CresceNet e quando for dormir conectar por discada, é possível pagar a ADSL só com o dinheiro da discada. Nos horários de minuto único o gasto com telefone é mínimo e a remuneração do CresceNet generosa. Se você quiser linkar o Cresce.Net(www.provedorcrescenet.com) no seu blog eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. (If he will be possible add the CresceNet(www.provedorcrescenet.com) in your blogroll I thankful, bye friend).

saudagar gaRAM.. berkata...

dan teka apa agknya jadi kalo tiap hari aku datang sana?

aku kena bg crash course kot kat mereka..

supaya dapat bertutur bahasa melayu..

atau bahasa malaysia sekarang..

dengan fasih..