01 April 2008

10 TAHUN DAHULU..10 BENDA YANG GUA NAK JADI

10 tahun dulu ada sepuluh cita2 gua nak jadi..
banyak kan?ntah gila apa ntah mamat ni..
tapi sampai sekarang,satu pun gua tak dapat lagi
..banyak sangat berangan maybe..





JOMMMM..usha apa gua nak jadi,tapi INGAT..ni
SEPULUH TAHUN DAHULU..

baca sekali lagi,
SEPULUH TAHUN DAHULU....
waktu gua masih SANGAT comel,dan blom ada bulu kaki..


hahahahahaaaa.....

1.POLIS..

apesal?tak caya?
hahhahaaaaa...
gua nak jadik POLIS pasal masa tu gua nampak POLIS bawak pistol kesana kesini..sempoi...
lu wat salah dengan gua,gua gari..
kalo lu tak puas ati,gua tembak lu sampai mati..

2 tahun kendian,
kuar paper ada POLIS mati kena tembak..
baru gua tau,penjahat pon ada pistol..


tak selamat jadik POLIS.





2.DOKTOR..

kalo lu ingat gua ni nak jadi doktor pasal nak berbudi,
baik lu pikir dua kali,
takdenya mat jahat cam gua nak berbudi..


just pasal jubah putih tu sempoi..
hahahahaaaa..


2 tahun kendian,gua masuk ITM dapat labcoat cam doktor,
tercapai gua punya cita cita murni..
tak payah jadi DOKTOR pon dapat baju ni.



3.PENTERNAK AYAM..

AYAM?????bukan..
bukan ayam yang tu..
ayam yang tu gua takot....


ni ayam yang lu makan tiap ari tu.

kenapa gua nak jadik PENTERNAK AYAM?
tiap ari gua dapat makan AYAM..
SYOK GILEE...

2 tahun kendian,gua keja kat Kentaki,
tiap hari ayam jadi rezeki..

mak kata kalo makan ayam tiap hari,
macam macam penyakit hinggap nanti,
tak boleh jadi..


4.SAINTIS..

rujuk kepada nombor dua..

tapi gua tak dapat jadi pasal dalam 4 tahun belajar CHEMISTRY,
gua pass cuma sekali,
tu pon pasal dapat cikgu cun lagi baik hati,

nasib baik dia bergelar ISTERI..
kalo tak..


hahahahahaaa...


5.PUSTAKAWAN..


hahahahaa..budak jahat ni nerd jugak rupanya..
pasal apa nak jadi JAGA LIBRARY?
terasa GENIUS plak idup dikelilingi BUKU..
tiap ari gua layan buku sastera yg gua minat,dan tak minat..

agak kalo ada yg jumpa buku best,
nak pinjam,
gua sekat..buku ni dalam tempoh lagi,datang lain kali..
slow2 masuk beg gua sendiri,
pelan pelan gua bawak LARI,
baca sendiri sendiri..


hahahahaaa...

(pasal nilah gua kena blacklist kot dgn library sekolah gua..tapi tetap gua jadi PENGAWAS LIBRARY)


6.POSMEN..
Gila femes,dapat surat tiap2 ari..

hahhahahaa...
tu blom campur surat dalam ada duit lagi,
dan surat cintan cintun nak gua baca gelak sampai mati..
hahahahahahaha...


7.JAMES BOND..
(gua dah mula ngarot)

best gila kalo mamat ni gua bleh jadi..
pegi mana2 dapat BARANG FREE..
takkira GERMAN, BRITAIN atau ITALI..
semua dia bedal ikut suka ati...



woiiii...ketalah..bukan benda lain



8.SPIDERMAN..

gila best panjat sana sini,
lagipon mamat ni bercakap memang ceria je dia ni..
sempoi..pandai susun ayat..
dalam bertumbuk pon dia bleh buat lawak lagi..
sempoi..

lagipon dulu awek cun sekolah asrama gua dulu ramai dok tingkat tinggi2...
HAHAHAHAHAAAA.....


satu je masalah..gua GAYAT KAT TEMPAT TINGGI..




9.PENYANYI..

OK..gua tipu.. dah SUPER NGAROT.....hahahahaaaa...
suara sumbang,tak bleh jadi penyanyi..

gua akui KELEMAHAN DIRI..

hahahahahahaha



10.JEDI..

pengaruh STAR WARS kuat dalam diri,
nak jadi JEDI kuatkan diri,
ada LIGHT SABER plak lagi,
pasal gua ingat JEDI TAK MATI,
kalo mati,bleh idup sendiri..


pastu member bagitau,
JEDI dah takde lagi..
last pon ada cuma OBI WAN KENOBI
PADAWAN cam gua tak bleh belajar sendiri,
bahaya..
kang sesat TO THE OTHER SIDE OF THE FORCE....



jadik SITH LORD...tanak gua..







NOTA KAKI :aku nak dengor cita cita korang plak..hahahahahaa...
pastikan lebih NGAROT DARI AKU....
hahahahaaa.....

11 ulasan:

kasihmu berkata...

waaaa lawaknye!!!! nk pecah perot ni ketawa!!!!

atiqah berkata...

hik2..budak kecik memang suka berangan. saintis dengan doktor tu aku rasa memang impian semua budak. angkasawanlah, peramugarilah..haha

Princess Liyana berkata...

tau takpe. Doktor tu seakan2 cita2 dan impian most kanak2 waktu kecik. Termasuk saya. Last2 jadi cikgu, berkhidmat untuk nusa bangsa. Bangga tau:)

azie berkata...

eyh, nape takde cite2 nak kje kdai bata?

achik berkata...

hahaha.. memang terer mengarot sungguh!!!

arianna adrizal berkata...

bnyk sgt cita2. lbh bnyk dr hang! tp 1 cita2 yg berterusan. dari kecik smpai ke tak berapa nk muda ni.. nak jadi cantek! ahaks. er.. tu consider as cita2 kan? ;p

nieja berkata...

smoga cita2 mu tcpai
whhahahahah

saudagar gaRAM.. berkata...

KASIHMU

hahaha..tu baru 10 tahun..kalo tulis yg 15 tahun lepas..

adoiiiiii...

ATIQAH

budak kecik memang suka berangan..
yang tak kecik pon sama je..
hahaha...

PRINCESS

memang tu cita2 most kanak2..psl keja tu je depa tau masa tu..

AZIE

tu 10 tahun dulu..

ACHIK

memang..keja saya ngarot je tiap hari.

ARIANNA

sekarang tak cantik ke?
hahahahaaaa..

NIEJA

apa pulak cita2 anda?

NuRaNi HaZa berkata...

telepathic ke hape kite nih?aku baru nak tulis entry ni last week.skali ko dah tulis dulu da...xpe2,aku cite psal cite2 aku 10 thn dulu plak.

saudagar gaRAM.. berkata...

nurani :

cam kata "mereka"


"great minds think alike.."






tahniah anda disamakan dengan orang yang otaknya hebat ya..



hahahahaa.....

NuRaNi HaZa berkata...

waah,how lucky i am then! =p