06 April 2008

LEFTHANDED..

Couple of days ago when i was surfing the net,jump across a website for lefthanded person..and now i know,left handed person even have their LEFT HANDER DAY..





told that story to my mom..(she is lefty person)





AKU : tau tak orang kidal ada LEFT HANDER DAY??



MAK : ya ke??tak pernah sambut pon..tak penah even dengar pon..



AKU : aik,hari untuk diri sendiri pun tak tau ya?hahaha.....



MAK : biasalah..orang penting,ada aje yang nak sambut dgn kita kan?ni diorang nak pergunakan populariti kitalah kiranya..kan ramai LEFTHANDED yang terkenal..







alamak...thats a wrong move to tell her bout this..

maybe after this she will tell about the mirfacle of being lefty..

or some other great LEFTY..

or any other thing..

gotta do something..











MAK : orang kidal ramai yang berjaya sangat tau..ramai..tapi tak ingat sape..hehehee...



AKU : hebat sangat ke orang KIDAL ni??



MAK : kalo tak HEBAT,kenapa perlu diadakan HARI LEFT HANDERS SEDUNIA???btol tak?



AKU : hmmm....saje..



MAK : mana boleh saje2..diorang nak sambut KAMI lah..MANUSIA SPECIAL..hehehee..penah dengar tentang HARI RIGHT HANDER??tak penah tak?kami je ada HARI SENDIRI..









adoiiiii..there she goes...come on garam...think of something to make her stop bout this LEFTY pride..





HAAAAA....GOT IT!

HERE GOES.....













AKU : mak,dalam setahun ada berapa hari ya?



MAK : 365 hari..



AKU : dan dari seTAHUN tu,ada berapa LEFT HANDERS DAY?



MAK : dah nama day,mestilah sehari..



AKU : hahahaaa.....



MAK : kenapa suka plak??









AKU : well,dari SETAHUN,ada 365 HARI..orang KIDAL tu semua cuma amek SATU HARI..SATU HARI SAHAJA...hahahaaaa.....



TAU TAK BILA HARI TANGAN KANAN?SEMUA YANG BUKAN LEFT HANDER DAY..





means..

today..

tomorrow..

day after tomorrow..

everyday...except for that one day.













nota kaki: SELAMAT HARI TANGAN KANAN..

4 ulasan:

kasihmu berkata...

hehe.. nasib baik sy bukan lefthanded.. peace!!

A t i Q a h berkata...

tak silap aku, ada kedai special untuk lefthanded ni kan?

Princess Liyana berkata...

I sama dengan your mum. Lefthanded:). Best apa, even kalau nak memanahpun ada special arrow nye. I pernah pakai.

me berkata...

hahaa sian mak
(aku pn lefthanded)
ko mmg pndai melawak kan