27 April 2008

SECRET recipe..

peristiwa ni berlaku satu ketika dahulu..masa gua selaku sorang makhluk conservatif masuk ke dalam kedai yang mereka namakan SECRET RECIPE..

SECRET sangat ke?


gua tak tau....


tempat makan bagi gua,cukup dengan kedai mamak,yang ada skrin untuk gua layan bola




gua lalu depan kedai tu..tak dapat gua nafikan aroma keknya memang mampu menjadikan naluri lelaki gua ni tercabar..lembut je bau dia..pergh...sedap ke tak,gua kurang pasti..

terlalu awal gua nak menilai dengan hanya bermodalkan bau sahaja..




OHHH......papan tanda besar kat depan tu menjadikan gua berbelah bahagi..
RM 15..
satu brownies(jadah gua tak tau pedia,tapi nampak gambar kek)
satu mangkuk besar mee tomyam,(mangkuknya serius sangat besar)
dan air coke gelas besar..



...dan pasti dipegang oleh sorang gadis cun.(memang cun..gua tak tipu)

kesemuanya RM 15 sahaja..




memang berbaloi..

gua nak cuba..


gua masuk dengan diescort sorang awek..
apa dia ingat gua tak pandai duduk?
cukuplah..
tak payah ikut lagi..

gua maybe boleh pura2 nak ke toilet supaya dia tak ikut gua..
tapi kalo dia ikut?

ohhhh..gua akan charge dia sebagai pelaku "sexual harrasement"




awek waiter : ya encik..sorang sahaja ya?

garam : (bleh gua menggatal)errr....i sorang je.bleh u temankan i tak?makan sama dengan i..boleh kan??

awek waiter : (dengan muka merah..maybe dia tak penah jumpa customer cam gua)encik nak order apa ya?

garam : (ok..kali ni gua kena..mampus gua.mana gua reti nak order..)errr...cik,cik nampak tak yang iklan besar kat depan tadi tu?yang rm 15 tu..haaaa...saya order yg tu je..

awek waiter : oooooo...first time here ya?

garam : (dia nak malukan gua yaaaa...chettt...)senyum jelah gua.

awek waiter : any side order?

garam : tak payahlah...dah cukup dah tu..




15 minit kendian,awek tu datang bawak tomyam gua.dengan air coke..dan chopstick sepasang..

aduhhh..camne nak makan tomyam guna chopstick??


budak ni memang tanak gua makan tomyam ni sampai abis agaknya..takpe,lu pedajal gua agaknya..makan punya makan,skali jatuh gua punya chopstick..

aduiiiiiihhhh....masak gua.takkan gua nak amek bawah meja.ilang ar saham gua..

takpe..gua angkat tangan..sambil gua sembunyikan chopstick yang jatuh tu kat bawah kerusi gua..



garam : cik awek cun,awak terlupa sesuatu ke?

awek waiter : apa ya?rasanya dah lengkap dah order encik..semua dah saya hantar..

garam : (dengan senyuman)awak cuma bagi saya satu je chopstick ni..apa cerita nak guna satu je?orang cina yang pakar pon guna dua..adakah saya ni lebih cina dari orang cina?

awek waiter : eh..rasanya dah letak sepasang dah tadi..takpe..saya amekkan lagi satu yaa...

garam : opppppp...takpe.tak payah susah susah ya..

awek waiter : kenapa plak encik?

garam : tak perlu awak susah payah amekkan saya chopstick tu..cuma...errr.....cuma..

awek waiter : cuma apa encik?

garam : ............cuma tolong bawakan saya sudu dan garfu..boleh kan??

9 ulasan:

kasihmu berkata...

hahaha.. kesiannye.. klau suh sy mkn guna chopstik pun hampeh sy x pndai.. buat masa ni x berminat lg nk blaja sbb rasanya bnda tu blh buat jari sy berpusing2 mcm tenggiling.. kekeke..

FaNaQiLa berkata...

huahua...
padahnya bersifat seperti itu.
sy juga baru je 1st time makan secret recipe pada Jumaat lalu.
client belanja, jd mintakla pape xkisah. hahaha (seperti sinchan)

tau sy order ape?
Mocha Ice Blended (siap ade krim tinggi kat atas) and Chicken Grilled. tp waiter ni hampehla. patutla yg dtg dlm set tu french fries, tp dibaginya nasi. dala keras. huh...mkn jela. free...

tu la pengalaman nya. ok sket kot dr awk garam.

Princess Liyana berkata...

Macam pernah dengar saja kisah ini. Tapi di mana ek Cik Saudagar Garam?haha:p. Tu la,lain kali pesan je awal2 nak sudu dan garfu. Huhu.Kan senang. Ni nak kena kaber line baik punye.

p/s: Bila nak tunai janji?:p. Princess tolong order saja. Haha.

kamar hati berkata...

salam...
salam ziarah dan salam perkenalan...
tq sudi singgah & tggl jejak kat blog saya yg tak seberapa tu...

mmg kita tak boleh menilai cerita dr sebelah pihak je...terserah pada yg membaca dan mendengar...tp apa yg terjd benar2 menguris hati dan perasaan saya...berani kerana benar...takut kerana salah...dan saya berani menyatakan kebenaran kerana saya tahu saya berada dipihak yg benar...terserah pd that guy tuk menilai dan menerima kenyataan tu...

apa pun life must go on...

wah bestnyer makan tomyam kat secret recipe...adegan kena mengena sedang berlangsung eek...caya la...masing2 tak nak mengaku kalah eek....hihihihi

achik berkata...

hahaha.. lu ni lawaks la!!!

tasikmerah berkata...

garam,
aku kalau makan situ.. aku paksa anak dara tu bawakkan sudu garfu... aku tak kira... ha ha..

NuRaNi HaZa berkata...

menggatal lagi...muahahhahahha

vote for kedai mamak juga!!!

iris berkata...

ceh... hampeh tol.. minx direct jer la.. hehe

saudagar gaRAM.. berkata...

fanaqila..
gua tak reti sgt nak order..nak tanya kawan,gua datang solo..layankan jelah..

princess..
turun ar jb dulu..tak payah panjang cerita..

kamar hati..
gua ego..tanak kalah..hahahaaaa..

achik..
lu pon lawak jugak..hahaha

tasikmerah..
gua segan..nanti dia tau gua baru 1st time datang..hahahaaaa..

nurani haza..
kerja mamat cam gua memang begini..
menggatal selagi ada peluang..
jujur..
jujur..

iris..
nak mintak terus,,seganlah plak..hahahaaaa...