14 April 2008

navigator..

minggu lepas gua ter"bakar" tgk member opis angkat hp baru..
padahal gua punya hp dah sebulan lebih ilang,dah hajat nak angkat 3g punya..barulah gospel,gold and glory..
sekali mamat ni sambar lebih dahulu..

oleh kerana keterbakaran yang teramat,gua terus pg cs petang tu jugak..
gua angkat sony ericsson k800i..
gua tak bagi semua tgk dulu..
gua pakai sembunyi sembunyi..

semalam, pas bapak gua dah tau gua angkat hp baru,dia mtk nak tgk..
gua ingat dia nak sekolahkan gua kata membazir ke apa..
dah readykan telinga nak dengor dah ni..



BIG BOSS GUA : bawak sini jap ko punya henpon baru tu..nak tengok jap.

GUA : jap ya..amek kat bilik..(dengan nada pasrah..nak kena tegur dah ni agaknya.takpe,dah masuk mode telinga kuali dah ni)




gua masuk bilik capai henpon gua..dengan muka bangga bercampur pasrah nak kena tegur psl ilangkan yang lama,gua hulur dgn sopan santun henpon baru gua..


BIG BOSS GUA : hmmm...cantik jgk.jom,teman jap kuar..

GUA : nak pegi mana?

BIG BOSS GUA : ikut jelah..



lebih kurang 20 minit kemudian gua dgn big boss gua dah sampai kat depan kedai hp..
alamak,dia nak jual semula ke henpon gua?
baru je nak merasa 3g ni..

tak sempat lagi nak bervideo call lg..



BIG BOSS GUA : meh,ikut jap..(dengan senyum yang memang sukar gua nak mengerti..tak dapat gua terjemahkan dengan kata kata dah ni)




dalam kedai..


BIG BOSS GUA : amoi,u kasi tunjuk henpon yang ada navigator punya..

AMOI : apa?aaaaa...ada.muleh..muleh.u kasi duduk kijap aaaa.....



phew..selamat henpon gua.dia nak angkat yang ada navigator punya..


AMOI : bos,sini duduk..ni semua dalam ni kaca semua ada yang u mau tu punya maaa...u mau yang second punya ka?atau balu punya ka?mau AP punya ka,atau oli punya?

GUA : ni semua ni ke?aik...lu biar betol amoi..ni tgk 1110 pon ada itu function ka??aik...3310 pun ada jugak?tgk lagi wa punya k800 pon ada jugak?lu jangan kasi kencing sama gualah..

AMOI : laaaa..apa pasat wa mau tipu punya?btollah..ni semua ada itu function lu cakap tadi maaaa.....




gua tengok amoi tu.dari atas,sampai bawah..dari bawah,sampai atas semula..

wooooo...mini skirt wooo....



opsss...sori...salah bab.
kembali ke topik asal..




GUA : lu main2 sama gua ke amoi?mana ada ni semua ni..

AMOI : ada maaa....ni semua ada itu function u mau punya..

GUA : apa function wa mau punya cuba lu cakap kasi gua dengar..

AMOI : itulah yang u cakap tadi punya..aiyaaaa..ini olang.

GUA : yalah,cuba u cakap kasi tau..

AMOI : ini henpon semua ada itu function u mau punya maaa..alaaa..tadi u ada cakap punya maaaa....

GUA : apa gua cakap?

AMOI : itulaaa....CALCULATOR......






amoi tu confirm masuk air dah kot..
hahahahaaaaa.....

6 ulasan:

Princess Liyana berkata...

Huhu. Memangla semua hp ada function calculator tu. Mesti panas je dengar kan=p

A t i Q a h berkata...

Abes tu, apa cerita bapak lu?

saudagar gaRAM.. berkata...

bapak gua ok je..

tetap dia angkat jgk navigator tu.
kalo gua tau,bleh gua join dia sekali..masuk duit plastik dia yg ada tulis master kad tu

eiza berkata...

kehkehkeh..

nk gelak guling2 ni...

achik berkata...

amoi yg sengal!!! hahaha... ;p

NuRaNi HaZa berkata...

miniskirt n deaf...ada kaitankah?hehehhehe
p.s:r u sure u didnt say calculator in the 1st place?mane tau dah tgk miniskirt,tertuka bunyik yg kuar ...ngehngehngeh