17 April 2008

DONT JUDGE A BOOK BY ITS COVER..

semalam masa makan bersama beberapa orang rakan gua..

rakan gua 1 : cuba ko tengok mamt tu,beb..

gua : yang mana lu cakap ni?

rakan gua 1 : yang baju biru,pakai selipar jepun,rambut serabai tu..

gua : ok..nampak..apahal dgn mamat tu,beb?

rakan gua 1 : dia tu ENGINEER tau..penah gua sekali pg SITE MEETING dia ada sekali beb..

gua : waaaa...muda lagi siot..power jgk ar kira mamat ni..

rakan gua 1 : tulah,memula camtak caya beb.skali tgk dia tulis nama,depan ada IR plak beb..terkejut gua..

gua : tulah pasal..lu penah dengar pepatah kata omputih?DONT JUDGE A BOOK BY ITS COVER..

rakan gua 1 : btol gak kan?errr...cuba lu describe gua plak..camne gua ni pada pandangan lu?

gua : lu nak gua describe lu ke?hmmm.....




(gua pandang mamat tu dari atas sampai bawah..dari bawah naik atas semula)



gua : lu tunggu lu mati dululah beb,nanti baru gua bleh nilai lu camne..ok?

rakan gua 1 : apasal kena tunggu mati dulu plak beb?

gua : blom abis lagi baca "buku" yang ni..baru separuh je baca..lepas lu dah mati,baru gua kira abis baca "buku" lu ni..

rakan gua 1 : siot btol lu ni..






rakan gua yang satu lagi baru sampai..tetiba cuba menyampuk..




rakan gua 2 : borak apa beb?

rakan gua 1 : haaa...cuba lu describe gua beb..mamat ni kata DONT JUDGE A BOOK BY ITS COVER..

rakan gua 2 : sori..gua malas membaca..









nota kaki : camne nak judge kalo bukan dari cover ya?memang kena tunggu dia matilah kan?ke ada cara lain?

6 ulasan:

kasihmu berkata...

hehe.. xpyh pun boleh.. buat je org perasan yg dia tu mmg perfect.. kehkehkeh

Princess Liyana berkata...

huhu. Kenala kita bersangka baik kan:). Tak boleh judge orang sesuka hati,uhuhu

achik berkata...

oh2.. gua kdg2 beli buku ikut cover gak.. agak2 yg cam menrak mata, alahai... buat hilang mud gua nak baca je.. ahahahah.. ;p

NuRaNi HaZa berkata...

kita beli tak tgk cover,kita tgk tulisan n kertas yg diguna~baru best baca buku!

FaNaQiLa berkata...

hi,
menarik jugak perbualan korang tu.
xla kite pre-judge org but jgnla berlebih2. lagi pun lumrahla kita manusia, suka tersalah sangka dgn org. itulah gunanya saling kenal dan mengenali.
salam singgah.Wacha!

A t i Q a h berkata...

kalau aku, tak tengok cover, tengok penulis dia. huhu