14 September 2008

BEZA KAMI..

kalo lu datang fakulti gua,dan menapak mau ke fakulti gua,tidak boleh tidak,lu perlu naik sekurang kurangnya 200 anak tangga..

itulah cabaran yang member gua selalu hadapai andai mau ke studio..
dan membawa kereta..

adoyaiii...buat 2, 3 kali sehari,tentu berat badan lu akan berkurangan beb.
tak payah lu beli barang yang dok kejap2 muncul kat tv tu hah..
ini pon dah cukup.

satu tengahari,gua memanjat tangga curam tu.kat depan gua ada sorang lecturer..
gua tak kenal..tapi gua sempat perasan dia termengah2 panjat tangga tu..
mana tak penat..200 beb.

cuma kurang 72 je mau sama dengan tempat yang jadi jadi tumpuan masa perayaan THAIPUSAN tu hah..

mau tak penat..



LECT : adoiiiii...mengah saya naik tangga ni hah..

GUA : (senyum je..malas mau layan sangat mengah ni)

LECT : saya bila time panjat tangga ni kan,dalam kepala ada lagu dok terngiang ngiang tau..

GUA : lagu apa encik?

LECT : lagu tu penuh dengan bunyi gendang dan tabla..buat kepala saya ni mau bergoyang je tau..

GUA : kurang hebat tu,encik..dalam kepala saya ada lagu juga..tapi lagu dia lagu lain..

LECT : ada juga?lagu lain ke?lagu apa dok awak dengar?

GUA : gonna fly now..

LECT : lagu apa tu?tak penah dengar pon..

GUA : hmmm...encik penah tengok cite ROCKY?yang dia naik tangga PHILADELPHIA tu..saya rasa cam ada background muzik lagu tu ar..

LECT : ohhhh...jadi tak mengah ar ni?

GUA : ROCKY pon manusia encik..mestilah mengah..tapi ada lagu,semangat sket..




gua dengar lagu ni
gua tau..gua bukan ROCKY..

tapi itulah beza lecturer tu dgn gua..
dia dalam otak ada tabla,dan gua dalam otak ada boxing glove..

9 ulasan:

eiza berkata...

aku naik tangga tu setahun wo pegi balik kelas..
lagi2 bila kelas pagi cancel..pastu ptg ade kelas lak.. menyirap beb...

Mr PenyuBiru berkata...

takkan tinggi benor tangga tu.mintak buat escalator la satu.hehe..

noharanutdya berkata...

ade ke fakulti tangga 200 cam nak nek gua batu caves saje~~

berwirid sambil nek tangga ade gak manfaat nye geng~~

tade lift ke fakulti tu??

achik berkata...

mak aih.. apa skit benor anak tangga tu.. ;p

::.. a t i q a h ..:: berkata...

budak2 kat sana mesti macam zombie.

kurus - sbb naik turun tangga.
mata lebam - sbb selalu tak cukup tido.

ahahahahaha...

azie berkata...

takpe..eksesais. kuatkan tenaga,ahahaha

saudagar gaRAM.. berkata...

eiza:
patutlah lu slim..

penyubiru:
masa gua pangkah mpp dulu,dia janji mau buat jambatan emas dari fakulti ke pintu pagar..
hahahahhaha.....

nohara:
lift?
apa tu?
hahahahhaha.....
gua menapak je,pasal tu sehat je gua..

achik:
gua dah apply tambah lagi 18 ribu anak tangga..
ditolak katanya pasal tak mau dianggap Kerajaan Langit..

tiqah:
yup...
tapi kami semua kacak dan ayu..
hahahhahaha....

azie:
kuatkan tenaga?
baiklah..rasanya mau turun tangga tu dan naik semula..
buat lapan kali lagi..

hep hep hep..

Mak Su berkata...

semangat sungguh

kamar hati berkata...

tak rock la klau mengah panjat tangga tu...chaiyok-chaiyok... (",)