12 Ogos 2009

KUARANTIN..

Beberapa minggu lepas, masa kes H1N1 baru je nak dapat nama, sorang member gua roger gua ajak lepak kuar makan makan..memandangkan gua pun masa tu memang tengah dalam keadaan lapang,gua dengan senang hati menerima pelawaan member gua tu..dengan hati terbuka..

tapi..
yang peliknya,member gua tu ajak gua lepak umah dia plak masa tu.bukan pi kuar makan kat mamak ke..apa ke..

lepak umah dia?
apasal plak umah dia?
maybe umah dia ada awek2 cun macamyang selalu kami dok peratikan kat kedai makan kot..

atau maybe even better..


tapi,dah orang ajak,gua pon tak pikir panjang je..terus je gua terjah umah member gua tu..
lepak sambil borak pung pang pung pang..
minum air sirap..
makan kerepek ikan..
baca surat khabar..
dok borak sape member yang dah kawin..
sape member yang dah ada anak..
sape member yang 'solo dan abaibel'..

then ntah camne,ada satu keta sudah sampai..satu misi cun sudah keluar..cun wa cakap lu..gua tengok pon mata dah bulat.


GUA : weiii..akak lu ke?alahai..cun jugak.patut ar jarang ajak gua lepak umah lu..takut jadi adik ipar gua rupanya..

EPOL : choiiii..bukan kakak gua ar..

GUA : bukan akak?lagi elok..adik ke,bang?

EPOL : adik pon bukan ar..tu namanya misi..memang tiap petang dia akan datang sini jumpa mak bapak gua..dan gua skali..

GUA : awatnya?

EPOL : ada sebab beb..

GUA : apa sebabnya?

EPOL : haaa..tau apesal gua ajak lepak umah,bukan tempat biasa? pasal gua dengan family tgh kena kuarantin. sebab tu gua tak dapat kuar, kena lepak umah je..

GUA : lu kena kuarantin?


gua dah rasa semacam..ni dah tak shiok dah ni.gua dah telan air liur..selamba je mamat ni kena kuarantin,ajak gua lepak umah dia..

EPOL : eleh beb,lu jangan risau..kuarantin ni,cuma tak bleh keluar je..apa lu mau risau?

GUA : lu tak bleh kuar kan? kalo gua datang ni kira camne plak?

EPOL : erkkk....takpe kot..






kot?
kot?
alahai..

7 ulasan:

ZARA 札拉 berkata...

huwaa!!

kamu jangan kena H1N1!!!

kena B1N1 takpe~

hahaha~

Nadia Yuna berkata...

hehe
lenkalik pakai topeng =p

yOnnA berkata...

HAHAHHAHAHA! gila ah bro!! dah la lama gila lepak rumah kawan tu!! skali dia kena H1N1 pulakkk!!

KiMiE berkata...

weh! lu biar betul beb..lu jangan balik..lu dok rumah epol tu..haha!!leh tgk misi lawa tiap2 ari siot!

detsiwt playgrd keeper : berkata...

so, dapat number misi tu tak?

saudagar gaRAM.. berkata...

zara:
B1N1 bleh ada empat kali kena kan?
kan kan kan??

nadia:
dah pakai dah..
yang power rangers merah punya..

yonna:
nasib baik antibodi gua kuat beb..
bangsa wolverine..

kimie:
nasib baik misi tu tak kuarantin gua skali beb..

twisted:
gua ingat nak guna skill tanya misi tu jam dah pukul brape..
tapi cam gagal jek..

saudagar gaRAM.. berkata...

zara:
B1N1 bleh ada empat kali kena kan?
kan kan kan??

nadia:
dah pakai dah..
yang power rangers merah punya..

yonna:
nasib baik antibodi gua kuat beb..
bangsa wolverine..

kimie:
nasib baik misi tu tak kuarantin gua skali beb..

twisted:
gua ingat nak guna skill tanya misi tu jam dah pukul brape..
tapi cam gagal jek..