06 Jun 2008

..IJAU atau OREN..

Semasa gua belajar di UiTM dulu,pernah terjadi satu insiden kat dining tempat gua makan tu.Gua makan bersama 4 orang kawan gua yang selalu makan dengan gua.

Kami selalu makan beramai ramai..dan ada je insiden berlaku masa gua makan dengan mamat mamat ni..dan aktiviti gua masa makan,selain makan,gua cuba tengok awek2 cun yang makan kat dining tempat gua makan tu



MAT Z : garam,cuba lu tengok minah pakai baju IJAU tu beb..cun habaq hang.cun gila gua rasa cam nak jadikan awek gua plak..

GUA : mana beb?cun sangat ke?

MAT Z : tu hah..yang pakai baju ijau tu beb.cun gila habaq hang..


Gua cuba mencarik awek cun seperti yang dikatakan oleh member gua mat z tu..
gua carik..
gua carik..

ntah apa luck gua hari tu,tak nampak plak..mana plak minah cun ni?pandai plak dia nak sembunyi dari pandangan gua..


GUA : mana beb?gua tak nampak sorang pun awek cun ni?

MAT Z : hang gila apa tak nampak?tu hah..punyalah cun awek tu beb..pakai baju IJAU..hang tengoklah bebetul,beb..

GUA : mana beb?SUMPAH TAK NAMPAK..mana ada beb?

MAT Z : hang gila ka?hang tengok kat kaunter,pakai baju IJAU..tengah kat kaunter nak tunggu turn bayar tu hah beb..

GUA : gua dah tengok dah dari tadi beb.tak jumpa..mana?


gua carik lagi,tak jumpa..tapi sorang awek tu memukau pandangan gua..baju OREN,tudung ITAM, suar ITAM..
sikit punya CUN..gila ar wak cakap lu...
CUN BEB..
nak gua ngorat,confirm dia REJECT punya beb..


MAT Z : hang ni buta ka??tu hah..pakai baju IJAU,tudung ITAM,suar ITAM..hang biar betul tak nampak ni?hang dah rabun ka??

GUA : gua tak nampak..ehhh,jap..gua tak dengar,cuba lu ulang balik semua kriteria dia beb.

MAT Z : hang ni dahlah BUTA,PEKAK plak lagi..adoiiii..tu hah,baju IJAU,tudung ITAM,suar ITAM..tengah dok kat kaunter..haaaa...tengah nak bayar tu..

GUA : haaaa...kang lu yang gua lempang ni kang...mana ada IJAU,tu OREN ar beb..




jap..gua lupa nak bgtau..
MAT Z RABUN WARNA..


dia kata
ALAAAA....IJAU ATAU OREN,APA ADA BEZANYA BEB..
gelak sakan kami satu meja.


tetiba sampai sorang kawan gua..BAHARUM.dia pakai baju IJAU..


GUA : wei mat BAHARUM,MAT Z kata lu cun..dia nak lu jadi AWEK DIA..amacam?lu sudi?


sekali lagi gua dengan kawan kawan gelak..

11 ulasan:

kamar hati berkata...

huhuhuhu....skali rabun warna laaaa....huhuhu....
dah agak dah...hihihiih....tak kisah la warna apa pun...janji dia bahagia...hihihihih....

nadia yuna berkata...

sabo je le!

ah tok berkata...

rabun warna ada dua:
1. warna asas
2. warna sekunder

dArI iLhAm KePaDa RaSa... berkata...

bahaya wooo... hijau nampak oren. Nanti kat trafik light dia brek emergensi, mampuih woo...

langsirkalerbiru berkata...

kesian...

Princess Liyana berkata...

huhu.cite ni memang kelakar. baru dgr preview dah gelak tak hengat.
Wahai Mat Baharum,sudila terima Mat Z itu:p

NuRuL berkata...

camne member anda mat z kalo di traffic light yer?

Kema berkata...

tapi... pokoknya...
kawan lu ngorat tak awek tu?

achik berkata...

hahaha.. giler punya rabun..

mak gua rabun warna gak.. slalu kompius warna hijau ngan biru.. ekeke.. ;p

Nurul Mardhiah berkata...

gila lah kalau nampak rumput kaler oren. mesti dia ingat lembu tu makan buah oren.

tasikmerah berkata...

seksa yek rabun warna.... bro.. sian dia tau.... :)