20 Jun 2008

SAPE TAU CHICKEN CHOP??

Semalam..gua layan lepak tengok tv.adik gua si Nurul tengah dok wat keja apa ntah..
potong,tampal..potong,tampal..
potong,tampal..potong,tampal..

keja skolah dia..potong gambar,tampal kat kertas A-FOUR,labelkan..

bapak gua cuba menyakat..

BAPAK GUA : nurul buat apa tu?keja sekolah ya?

NURUL : a'ahh..cikgu baru tu suruh potong gambar pakaian,tampal kat kertas A-FOUR..labelkan pastu..

BAPAK GUA : haaaa....kertas A-FOUR dalam bahasa melayu apa?

NURUL : kertas A-FOUR..

BAPAK GUA : bukan kertas A-EMPAT??(bapak gua cuba nak buat adik gua confused..)

NURUL : bukan..kertas A-FOUR jugak..pasal tu saiz dia kan?

BAPAK GUA : mana boleh..mesti ada dalam bahasa melayu dia..takkan semua bahasa inggeris je kan?mesti ada dalam bahasa melayu..

NURUL : ........

BAPAK GUA : semua benda mesti ada dalam bahasa melayu dia..semua ada punya dalam bahasa inggeris..



si nurul dah dok pandang gua,partner in crime dia..tok guru dia dalam bidang mengenakan orang..


BAPAK GUA : MESTI ADA DALAM BAHASA MELAYU..mana ada apa2 yang satu BAHASA je..

GUA : kalo dapat cari satu perkataan yang takde dalam bahasa melayu?camne?

BAPAK GUA : mesti ada punyalah..cubalah cari kalo ada..BUKTIKAN kalo BOLEH..

GUA : kalo dapat cari yg takde dalam bahasa melayu?dapat apa?

BAPAK GUA : nak apa?

GUA : CHICKEN CHOP..

BAPAK GUA : ok..jadik..ok,buktikan..

GUA : CHICKEN CHOP..

BAPAK GUA : dah dengar..sekarang buktikan..

GUA : bukan..ni nak BUKTIKANLAH NI...CHICKEN CHOP dalam bahasa melayu..

BAPAK GUA : .....................................








GUA : so,bila kita nak makan CHICKEN CHOP FREE??


ps: NURUL...kita menannnngggggg.....

17 ulasan:

kamar hati berkata...

hahhahaha.....caya la....sempat g tu dok pauuuu ayah awak ye....hahhahah....tabik spring la....hahaha....nurul pun caya la...2 badik di partner ye...hahhaha...

kiah.ism berkata...

aha, pakatan adik bradik yang bagus.

p/s; bawak gua skali makan chicken chop ye?

Kema berkata...

anak buah gua slalu tersasul.

"usu... teringin makan chopstick la. belanja plisss"

tapi, gua tak pernah tersasul.

"Saudagar garam... teringin makan chicken chop la. belanja plisss"

heh ~

tasikmerah berkata...

garam... tolong masukkan aku sekali dalam korum makan chicken chop itu... ahaks

ahmoi berkata...

hish..dia ni klu tak kenakan orang sure tak sah hidup ni.hehehe..so order lebeh yer chiken chop tu..saya nak sama.hehehe

ladylikeme berkata...

wah...sebut pasal chikenchop nie ,,teringin nak makan plak...garam, pinjam idea ko nak kenakan hubby plak...

saya aida berkata...

waahahaha
sian bapak ko
tp aku takde lak terkena,
ape makna FISH N CHIPS dlm BM
tp still kne buat gak
ehehehehe

Nash berkata...

ahahaha klaka la ur dad...very the confident...101% tuh...

p/s: nak chicken chop jugak!!!!!

Lily.Lulu. berkata...

chicken chop = ayam ketuk ?
hahahaha !!

ntah lorrr

::.. a t i q a h ..:: berkata...

haa..lily jadi partner in crime bapak lu. wahahaha

nadia yuna berkata...

pandainyaaaa =p

**chicken chop kat cheras sedap!

Princess Liyana berkata...

nak chicken chop jgak!huhu boleh garam?

NuRuL berkata...

eh..bila masa saya jadi adik awak ;)
kalo camtu kena ikut gak gi makan chiken chop nih..hehe :D

saudagar gaRAM.. berkata...

kamar..
memang sempat punya..nurul dgn wa mmg sgt2 bersefahaman utk kenakan orang..

kiah..
pakatan kami memang sangat mempunyai chemistry yang baik..

kema..
lu tak tersasaul..ok.
lu boleh join..
oppppssssss.....gua tersasul.
hahaha..

tasik..
masuk dalam korum??hmmm..ok.
minggu ni korum makan chicken chop dari ayah gua..
minggu depan lu plak ya belanja gua..
gua takde hal..

ahmoi..
ok..bos,chicken chop tambah lagi satu..

ladylikeme..
nak kenakan hubby ya?
boleh..gua nak mintak komisen nanti ya.

lu aida..
cukuplah satu je..
kang CHICKEN CHOP lg,FISH N CHIP lg..
pokai plak kang..sket2 paw takpelah.

nash..
nak masuk korum jugak ya?
ok..minggu ni ayah gua..
pastu tasik merah..
pastu lu..
ramai je nak belanja gua makan chicken chop kan?bertuahnya..

lili lulu..
ayam ketuk?lainlah tu beb..
hahahaaaa....

atiqah..
tulah..jadi lili kena belanja gua jugak ikut perjanjian termeterai tu..kan lili kan?

nadia yuna..
cheras jauh ar...gua kat johor..tau ke area johor kat mana ada sedap?hahahhaah..

princess..
lu dapat dah macam2 aritu kan?hahahahhahaa....lg mau chicken chop jgk ya?
amek nombor..
kenyang gua pasni..

nurul..
panggil i abang ya..ABANG TAUUU...
hahahahahha

famia berkata...

sengal gile.
hahaha. tak boley blah pau ayah sendiri.

Princess Liyana berkata...

takmo kc chicken chop takpela:(nak kena amik nmbr.malas.

saudagar gaRAM.. berkata...

famia..
oklah tu..errr....kalo pau lu boleh tak agaknya?
hahahahhahahahaaaaa.....

princess..
kalo mau jg chicken chop tu..marilah datang..dah alang kat SELATAN nih..