03 Jun 2008

GUA, TIKUS DAN EPAL..

Baru je gua guna 6 bulan,dah rosak plak tetikus gua.Gua syak ni keja kucing gua.Kucing gua yang satu tu selalu dok bawak lari tetikus gua.bukan..dia makan cukup,family gua bagi makan dah.Tapi maybe dia kucing cyber kot.nak guna tetikus juga.

Gua syak kucing gua ada blog jugak..

Semalam petang,gua keluar beli mouse lain.kalo tak beli,payah gua nak layan FIFA MANAGER kang nanti..nak tanak terpaksalah gua beli jugak..kali ni gua beli tetikus yang ekornya pendek..tapi bleh kasi panjang..

cina kedai tu kata retractable..

Gua syak cina kedai tu peminat Nadia budak AF tu..pasal apa?
pasal masa gua tanya, camne tetikus ni,ok ke,berapa harga apa semua..tau apa dia cakap kat gua?

REDAHHH JERRRR....

hahahahaaa....

masa gua sampai rumah,bapak gua dah balik keja.dia nampak gua bawak tetikus baru.dia sound..

BAPAK GUA : apasal beli mouse baru?yang lama mana?

GUA : dah rosak..tak boleh right click dah..

BAPAK GUA : ko guna kaki ke wat RIGHT CLICK?sampai patah dalam tu?

GUA : takdelah..


kan dah kena sekolah kejap..

BAPAK GUA : abis mouse lama tu nak watpe?takkan nak buang kot..baru guna 6 bulan je dah jahanam..

GUA : simpan lagi..ada dalam bilik..wat kenangan..

BAPAK GUA : yang rosak RIGHT CLICK kan?takpe,simpan..nanti ada guna jugak kot..OH yaaa...computer APPLE tak banyak guna RIGHT CLICK..

GUA : abah,nak pinjam 8 ribu ringgit boleh?

BAPAK GUA : ko nak kawin ke apa?

GUA : nak beli komputer APPLE sedas..malas nak buang mouse ni..



kekadang penyelesaian masalah kita,takdelah payah sangat kan??

15 ulasan:

langsirkalerbiru berkata...

smlm mouse aku bikin hal jugak.air tumpah,pastu xleh nk gerak (mouse yg ada sensor tu).

Tanpa Nama berkata...

Erk!

Abah kau kasik tak kau pinjam 8 ribu?
Hahak!

akirasuri berkata...

alamak!
Jadik anon plak aku.. :))

achik berkata...

lu tak framekan mouse tu ke?? kata wat kenangan kan.. ;p

Kema berkata...

kucing lu sihat tak hari ni?

kamar hati berkata...

salam...

i'm back...jom jengok blog saya...
hihihi...kucing pun dah pandai eek...kucing cyber btul...hihihih...
sompek lg minta duit bli pc br eek...
dapek ke???hihihi....

tasikmerah berkata...

aku rasa ko kena beli mouse yg bentuk anjing la... :P

azie berkata...

mouse i dah 3 bijik rosak. nak beli mouse paling mahal lepaas nih,haha.kalau rosak gak, i takmau pakai mouse sampai bile2!

Princess Liyana berkata...

Redahh je..huhu..Tu nadia punya ayat tu.haha

A t i Q a h berkata...

abah lu memang best gilos kalau dia bagi 8 ribu kat lu untuk beli apple. ha ha ha!

waterlily berkata...

Tokeh garam pun minta pinjam ngan abah..yelah..garam kat murah. Lain kali jadi tokeh petrol hahaha! :)

Princess Liyana berkata...

huhu:)

saudagar gaRAM.. berkata...

langsir..
mintak ar abh lu lapan ribu..
kita beli epal sama2..
amacam?

akira..
tak..dia tak bagi..
lu nak tak bg gua pinjam lapan ribu?

achik..
beli frame mahal arrr..gua still carik peruntukan lapan ribu tuh..

kema..
dia ok..baru pas gaduh dgn kucing itam pak salleh..
kalah kot kucing gua..

kamar..
datanglah lagi..hahahahaaa..
tak dapat..

tasik..
penat nak samak nanti

azie..
abis lu pakai apa pasni nanti?guna je trackball..
hahahhaaa..

liyana..
aahh..tu ayat bebudak af tu..

atiqah..
dia tak bg..tp tetap dia best jgk..

lily..
garam subsidi dia sket je..hahahhaaaa...bila nak kaya ni

NuRuL berkata...

wah...mudahnye penyelesaian awak..huhu

me berkata...

hehehe klakar !