09 Julai 2008

BEZANYA cuma 10 HARI!!!!!

Dia cuma 10 hari lebih TUA dari gua..beberapa hari lepas,gua berjumpa seorang SAHABAT gua yang umurnya cuma 10 hari lebih TUA dariku..kami RAPAT dari semasa KECIL lagi.kemana pon jua kalo boleh,kami bersama beb..

Dari zaman main kejar anak ayam..
Sampai zaman polis sentri..
Sampai main senapang kayu..
Tak ketinggalan zaman panjat pokok rambutan atok gua..
Zaman sama2 tengok POWER RANGERS (zaman ni gua advance sket dari dia,pasal JOHOR boleh layan POWER RANGERS dari siaran SINGAPORE yang siarannya beberapa minggu lebih awal)..


Dalam kebanyakan hal,mamat ni lebih maju dari gua..
dia lebih awal ada CASSETTE PLAYER.untuk dia layan dengar lagu EXIST masa tu..
dia lebih awal dapat main permainan ROBOT2 MAHAL tu..yang gua sampai sekarang hanya mampu tengok je..
dia lebih awal dapat KOMPUTER walau masa tu cuma boleh main GAME PAPERBOY jek..gua?Cuma boleh toleh je..
dia lebih awal dapat MAIN GAME NINTENDO yang kat TV tu hah..gua,sampai sekarang takde GAME tu..

semuanya SERBA SERBI dia lebih ADVANCE dari gua..
tapi memang PATUT rasanya.lagipun,dia 10 HARI lebih TUA dari gua..


sekarang dia sudah keja..GAJI hampir 2 ribu stengah sebulan..ada keta sendiri sudah..ada awek cun sudah..henpon dah canggih segala.. SEGALANYA DIA DAH LEBIH ADVANCE sekarang..


beberapa hari lepas, dia tanya gua..
MAMAT ADVANCE : weii...adik lu kata,sekarang lu ada BLOG..tolong ajar gua camne nak buat BLOG ya..gua teringin ar jugak mau jadi macam lu.



Kalo gua lahir 3 atau 4 hari lebih awal, gua rasa gua dah dapat keja gaji dalam dua ribu sebulan kot..kalaulah..gua lahir 5 hari lebih awal,maybe dah gua dilengkapkan dengan keta at least wira 1.5..

Tapi kalo pikirkan semula,kalo gua lahir 3 hari lewat,maybe jugak gua masih lagi dok belajar camne nak layan VCD kat LAPTOP gua..
Dan kalo gua lahir lewat 5 hari,maybe sekarang gua masih dok belajar camne nak buat kapal terbang kertas..




Mungkin..
Mana tau kan??

Syukur gua lahir 10 hari lebih LEWAT dari dia..
Even kalo gua lahir 3 HARI lebih AWAL atau lebih LEWAT..gua PATUT BERSYUKUR..
Pasal at least gua MASIH lagi juga LAHIR dan BERNAPAS..

13 ulasan:

cempaka berkata...

lepaih ni dia akan make sure blog dia lagi advance dari lu.

Kulat Hidup berkata...

betul kata chemps..
dan kau patut letak kambing macam dalam blog chemps..
jadi, kau tak perlu takut dia lagi advance dari kau..
hahaa..

Princess Liyana berkata...

Wah2.huhu ok ajar dia jadi blogger bjaya:)

rasso berkata...

lu jangan ajar...
nanti dia lagi advance dari lu...

nanti lu lambat la lagi beberapa tahun untuk ada awek segala...

HA HA HA...

kamar hati berkata...

lambat??? cepat??? itu tak penting...yg penting awak dah lahir & mampu bernafas smpi hari ini...msih survive lg...so tak penting dia lg advance atau tidak dr awak...

yg penting kitaaaa enjoyyyyy...hihihi... (jgn marah aar, pinjam dialog sitcom Puteri...... :)

ladylikeme berkata...

jangan risau...lu tanya la dia..dia bleh bagi advanced dulu tak kat lu..kalau lu ajar dia wat blog.

ladylikeme berkata...

jangan risau...lu tanya la dia..dia bleh bagi advanced dulu tak kat lu..kalau lu ajar dia wat blog.

A t i Q a h berkata...

Eh. Kata lagi advance. Tak payah ajar dia. Biar dia buat sendiri. Ha ha ha.

ahmoi berkata...

1st time baca n3 lu tak kenakan orang.hehehe..paperpun sebagai manusia memang kena syukur..baru hidup berkat n perasaan tamak kurang...

Mak Su berkata...

kira mcm abang adik ler tu

KAKTINY berkata...

kaktiny lahir 31 December.. so sesapa yang beranak tak kira ler lebih sehari ker 5 hari ker 10 hari ker.. janji lahir selepas detik 12mlm tahun baru.. mmg kena panggil kaktiny - "KAKTINY".. hehehe..

ah tok berkata...

ram, gua dapat simpulkan. Lu leboh advanced dari dia. Sungguh!

Apa barang ada awek advanced. Ekekek..

Cik Seri berkata...

ajarkan aje
kalau dia banyak songeh suruh dia buat sendiri

aku dak terkena
waaaaaa