01 Julai 2008

TUNTUTLAH ILMU..

beberapa hari lepas,seorang teman blogga gua ditawarkan meLANJUTkan pelajaran di sebuah IPTA di BORNEO..



KAWAN GUA : saya dapat sambut..kat IPTA kat BORNEO..bestnyaaaa...

GUA : baguslah..

KAWAN GUA : weekend ni saya bertolaklah..alaaa...jauhlah.kena naik flight segala..

GUA : BORNEO jek..bukan jauh sangat beb..relax arr..

KAWAN GUA : alahaaaiii...jauh ar..

GUA : lu ada tak penah dengar satu ayat keramat.

KAWAN GUA : apa dia??

GUA : tuntutlah ILMU walau sampai ke NEGERI CHINA..

KAWAN GUA : tulah pasal..penah jek dengar..

GUA : so,pergilah ya..baru BORNEO..takde jauh mananya..

KAWAN GUA : memanglah pegi..hehehe..

GUA : so bila nak berangkat?

KAWAN GUA : weekend ni..

GUA : bukan..maksud gua ke CHINA..

KAWAN GUA : ???????????



gua cakap benda lain,budak ni cakap benda lain..
so sape salah?

atau lu yang salah paham??



hahahahahhaha.....

21 ulasan:

nur'ain berkata...

hoh?! first! hahahah

kawan lu tu nak support dr lu tau nggak?? hehe.

^_~

hoh? kol 4 pagi?? tak tdo ke hapee??

kamar hati berkata...

hahahha....hampes tul...kawan tgh serius, dia bleh wat kawan tu confius plak...hahhaha...

ladylikeme berkata...

ko..nie bleh tak jgn wat aku nagn baby lam perut nie confius....confius aku tau
huhuhuhuhuhuuhuh

Kema berkata...

tahniah utk kawan lu.

suwoh dia blaja rerajin bila kat Borneo nanti.

bila cakap pasal borneo, gua tringin nak mendaki gunung kinabalu. lu rasa gunung kinabalu tu tringin tak gua mendaki dia? heh ~

NuRuL berkata...

nak marah ke tak nak marah eh kalo dapat kawan gini :P

tasikmerah berkata...

ko salah... ko mmg suka nk mengelirukan org.. :p

ahmoi berkata...

garam tui lah dia ni..sian kawan tu..minta pandangan bagai nak rak kat dia..aleh-aleh kena loyar buruk lak.hehehe..garam..garam...ko bila lak nak p china.hehehe

KAKTINY berkata...

suke la tu confiuskan org..
tukar garam jadi gula kang..

azie berkata...

erk, ko kena wat latihan pemahaman banyak2 nih..

cempaka berkata...

sabo je lah ko ni. sehari tak nyakat orang tak lengkap idup ape?

akirasuri berkata...

Hahak! Hampess la kau ni.. :))

*Dude! Aku rasa terang sangat la yang ni.. apa kata lite-lite sket.. He he he.. Tapi ikut kau la..

pis pis pis! (^-^)v

Al-BIMA SAKTI berkata...

ekau jgn banyak sangat buat benda keliru, nanti ekau jugak jadi haru biru...kah...kah..kah...

b u n g a berkata...

:)
no words to say.
they all sumer dah cakap.
ko mmg suka mainkan perasaan aku.
wahhh!
:P

saya aida berkata...

ntah ko ni

ni terang2 ko nk meng'konpius'kn member ko

=)

Princess Liyana berkata...

Tuntutlah ilmu sampai ke liang lahad:)uhuhu

Mak Su berkata...

alamak, camner saya nak join ke China, pasport pun tarak... huhuhu

chinta berkata...

funny, nice one....sian kawan tuhh

achik berkata...

hahahampeh..

A t i Q a h berkata...

Azie,
seperti pernah aku dengar ayat itu. Tapi di mana yah. He he he.

Bro, ke Maskara kah?

thafiexq berkata...

sakit pala

ah tok berkata...

borneo dah cantum ngan China. Cam Hong Kong juga!