10 Julai 2008

SUNGGUH IRONI..

malam itu,gua sambar sehelai selimut yang macik gua bekalkan pada gua..

masa gua kata nak balik ke S.ALAM..



dah DUA MALAM tido pinjam TANPA SELIMUT..mau sejuk tak TAHAN..


ada TULISAN BESAR pada bungkusan selimut tu..tapi oleh kerana mata gua dah BERAT dan BANTAL EMPUK itu serasa lebih EMPUK dari BIASA,gua abaikan sahaja TULISAN BESAR BERWARNA MERAH itu..





mata gua terpisat pisat dok tengok kipas..

dok tengok lampu..
dok tengok cicak..
dok tengok dinding..


semua gua dok peratikan sebelum gua tido..


tetiba semua jadi GELAP..





ZZZZZZ.....
ZZZZZZ.....
ZZZZZZ.....





tak lama pastu..gua rasa SEJUK..sangat SEJUK..
PELIK..


maybe kain gua terselak..pantas gua CHECK..
tak terselak pon..



takpe..
sambung tido..



rasa selimut gua..
BASAH..
kain gua BASAH..



HISSSHHHHH...


takkan gua ngompol?sangat ilang macho gua kalo gua ngompol..
tak rupanya..


cuma TEMPIAS HUJAN..



sambung TIDO..






ZZZZZ.....
ZZZZZ.....
ZZZZZ.....





weiiiii.....BANGUN !!!!!
BANGUN !!!!!
EMERGENCY...BANGUNNNNNN !!!!!!!.....



gua dengar suara sape ntah..
kelam kabut..
pandang luar..



BANJIRRRRR.....




dalam mata terpisat pisat...gua nampak bungkusan yang membungkus SELIMUT gua MALAM TADI..









BELAS IKHSAN UNTUK MANGSA BANJIR KOTA TINGGI..


gua pandang laman rumah gua..
gua pandang selimut gua..



sungguh ironi..

15 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

oit..yeke 2 umah ko... nak mntak belas ikhsan konon...hehe

Princess Liyana berkata...

Banjirrkah?hmm...apa yg ironi di sini:p

Nash berkata...

that was so ironic dude!!!!hehehe

Kulat Hidup berkata...

eh, kau berjaya memerangkap bendasing bewarna hijau lah.!
tahniah.!

waterlily berkata...

Hoo..nasib baik tak lemas hahahah

Op berkata...

ironi. terima bantuan sebelum bala datang.
bandar pun banjir sekarang, ingatkan time duduk kampung je ada banjir huhu.

A t i Q a h berkata...

woh. nasib baik tak masuk rumah banjir tu. lu tak pegi tempat mangsa banjir ke beb?

azie berkata...

ahaha..ngompol???ahahaha..lama tul tak dengar word tu kan tqah?ahaha

ahmoi berkata...

alahai..siannyer..

ladylikeme berkata...

nak minta derma ke bantuan??????

kamar hati berkata...

sekali banjir la plak...huhuhu...
ciannyer dia...

betul tu ngah (ladylikeme)...garam nak derma ke bantuan haaa??? hihihi...

cikgooden berkata...

la...banjir pulak...kesiannya..musibah tu...

KAKTINY berkata...

ironi nya ironi nya.. sob sob sob..

ah tok berkata...

Bro, ini dugaan bro.

Bala pun boleh jadi.
Semua tak terkecuali beb. Kalau bala dah turun

Alahai... Gua dah suspect dah.

tasikmerah berkata...

jgn lupa selamatkan selimut tu yek... :)